Pratite nas

Poznati

Tomina udovica tvrdi da je prevarena: AUTORI FILMA SU ME POKRALI, ZABRANIĆU EMITOVANJE TV SERIJE

Published

on

Legendarni pjevač Toma Zdravković preminuo je na današnji dan, 30. septembra prije 32 godine. Tim povodom, uz tradicionalne vjerske rituale na groblju, njegova udovica je otkrila mračnu stranu filma i TV serije o Tomi. Ona tvrtdi da je pokradena.

Gordana Zdravković oplela je po Banetu Obradoviću. Kako je ispričala, on ju je pokrao i potpuno prevario po svim mogućim osnovama i dodala da je on uzeo sve što ima veze sa filmom. Tomina udovica je rekla i da je ona kriva jer nije pročitala ugovor.

“Oni su mene prevarili za film. Potpisala sam jedan ugovor za film, koji nisam čitala, tako da je Bane Obradović uradio sve u svoju korist. Vjerovatno je to sve bilo planski, čim nije htio da potpiše. Vjerovala sam im, nisam sumnjala u njega. Pričala sam sa Bjelogrlićem: Ti jesi oštećenja, ali ja ti ne mogu ništa pomoći, ja sam njega isplatio”, rekla je Gordana, potom dodala će zabraniti emitovanje serije u dogovoru sa advokatom.

Kako je rekla od Tominih pjesama je dobila 100 dinara prošle godine od prava i tvrdi da su je svi prevarili. Gordana je rekla i da je svi izbjegavaju pa čak i Aco Pejović.

“Sin je morao da ugasi FB posle filma jer su im svi tražili pare, a oni nisu dobili dinar. On je znao da je Obradović prevarant”, rekla je Zdravkovićeva.

Pjevač Toma Zdravkovć ostavio je neizbrisiv trag u svijetu narodne muzike. Rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcu, kraj Leskovca gdje je kao mladić i započeo muzičku karijeru. U svijet estrade uvela ga je slavna Silvana Armenulić, kojoj je komponovao antologijski hit „Šta će mi život bez tebe dragi“.

Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu poslije 18 godina borbe sa kancerom prostate. (Naj portal)

 

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending