Pratite nas

Kućni ljubimci

Topla priča iz Zenice o psu heroju: LAJAO JE DOK LJUDI NISU DOŠLI DA IZVUKU IZ BOSNE UTOPLJENIKA

Published

on

Prava drama odvijala se u Zenici, tačnije u naselju Kanal, kada je 50-godišnji N.N. Zeničanin pokušao izvršiti samoubistvo skokom sa drvenog mosta kod Kule.

Kako je objavio 072info, muškarac je prilikom skoka u vodu udario u šine i armaturu koja se nalazila u rijeci Bosni. Pri tome je zadobio povrede u vidu preloma noge. Uvidjevši da se nije utopio, polomljene noge i krvav pokušao je plivati do obale.

U toj borbi sa vodom, počeo je gubiti snagu, Bosna ga je nosila sve dalje. Prilikom pokušaja da se spasi nekoliko puta se hvatao za grane drveća koje se nalazi uz rijeku. Međutim, ni to nije uspio jer su grane svaki put pucale.

Nakon što je skoro odustao od pokušaja da se spasi, iako je prvobitno htio dići ruku na sebe, u blizini stanice na Kanalu, gdje se okreće autobus, posljednjim atomima snage uhvatio za granu koja se nalazila u vodi te se tako nekako uspio približiti obali.

“U tom trenutku, Božijom voljom pojavio se pas. Počeo je lajati, te se pokušavao približiti utopljeniku. Lavež psa je dopirao do mješatana u Kanalu. Jednoj mještanki je bilo sumnjivo njegovo lajanje kraj sam rijeke. Otišla je s lampom u ruci da provjeri šta se dešava, te je uočila muškarca na izmaku snaga. – ispričao je prijatelj Zeničanina koji se pokušao ubiti.

Zeničanka je potom pozvala hitnu i vatrogasce, koji su spasili unesrećenog muškarca iz rijeke, a potom je hospitaliziran u Kantonalnu bolnicu Zenica. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending