Pratite nas

Poznati

Tri godine nisu govorili: POMIRILI SE KEBA I RADA, A POSVAĐALI SU SE ZBOG PARA I DUETA

Published

on

Skoro tri godine Rada Manojloić i Dragan Kojić Keba nisu razgovarali. Čak su i prekinuli finalizaciju duet pjesme, koja je trebala biti prijatno muizilko osvješenje na estradi.

Oni su se razišli u tišini. Iako nije pala nijedna ružna riječ među kolegama njih dvoje se nisu čuli. A odnose su popravili nakon Kebinog gostovanja kod Ognjena Amidžića. Naime tada je Keba na pitanje šta je sa duetom koji je snimio sa Radom Manojlović i zašto još uvek nije izašao izjavio slijedeće:

„Nije, ne znam da li će, postoji snimak! Pa tada kod Rade i njenog tima, nešto je… Predugo se čekalo i tako da je dobilo neku drugu dimenziju. Pitajte njen tim – iskren je tada bio Dragan Kojić Keba.

Naime Keba i Rada su prije tri godine snimili duet, a onda se nešto desilo. Kada je duet trebalo da se pojavi bivši Radini saradnici su to zaustavili. Navodno su od Kebe tražili pare, Rada o tome nije imala pojma:

Keba je pozvao Radu Manojlović da snime duet i ona je prihvatila, njih dvoje su snimili pjesmu i ostalo je da se snimi spot. Međutim Rada je tada izgubila kontakt sa Kebom u smislu da se nisu čuli a sve su preuzeli njeni tadašnji saradnici. Međutim oni su od Kebe počeli da traže pare. Kako je Keba pomislio da je u pitanju neka Radina ideja on je u prvom trenutku mislio da se šale. Međutim kada su mu rekli da novac želi Rada i da ne želi da džabe snima duet sa njim Keba se samo povukao. Pjesma je ostala u studiju.

Međutim to nije bila istina, Rada je pitala svoje saradnike u tom trenutku šta je sa duetom, oni su je lagali da Keba traži novac. Suštinski njeni saradnici u to vrijeme su htjeli da uzmu pare i od Rade i od Kebe da bi se duet pojavio. Kako ni jedno ni drugo u tom trenutku nisu pristali na to tada se sve i završilo.

Nakon Kebinog gostovanja kod Ognjena Amidžića Rada i Keba su se čuli i razmijenili informacije, kada su shvatili da do završetka spota nije došlo zbog drugih ljudi njih dvoje su se samo nasmijali. Ali su se dogovorili da nastave saradnju i da urade novi duet. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending