Pratite nas

Zanimljivosti

Tri mjere za spašavanje veze: AKO JE ZAUZET(A), NIJE ODUZET(A)

Published

on

Otpor iskušenju preljube može biti težak posao. No, samoproglašena “savjetnica za preljube” savjetuje buduće varalice da zadrže svoje strasti radi očuvanja svojih veza.

“Osjećati privlačnost prema drugim osobama, čak i kad ste u braku ili ozbiljnoj vezi, je normalno”, rekla je Lauren LaRusso, terapeutkinja za nevjeru i afere iz Old Saybrooka u Connecticutu, digitalnoj publici od preko 1,1 milion gledalaca na Instagramu.

“Na kraju krajeva, još nismo mrtvi.”

U viralnom postu brineta, guru za preljub, nudi savjete onima koji su na korak do preljuba kako bi im pomogla da se saberu. “Ali”, nastavlja LaRusso, “ako osjećate iskušenje da prevarite ili budete nevjerni, shvatite to kao ozbiljan znak upozorenja za svoj brak.”

Umjesto da djeluju impulsivno i skaču u krevet s osobom koja ih privlači, LaRusso predlaže tri mjere za spašavanje braka koje bi potencijalni preljubnik mogao poduzeti. “Prva”, počinje ona, “možete otići svom supružniku i koristiti to kao poziv na buđenje.”

“Recite nešto poput: ‘Mislim da je naš brak u opasnosti. Hajde da razgovaramo o tome kako se osjećam'”, kaže ona.

LaRusso tada potiče one koji flertuju s nevjerom da razmotre stručnu intervenciju.

“Možete povući svog supružnika sa strane i reći da je vrijeme da idete na bračno savjetovanje kako biste imali siguran i neutralan prostor za razgovor o tome što vam treba u braku”, kaže ona.

Njen posljednji biser mudrosti odnosi se na samopromišljanje. “Treće”, kaže ona, “možete usmjeriti svoju pažnju prema sebi i pitati se što tačno trebate i želite, zbog čega se osjećate privučeni seksom van braka.”

LaRussoini savjeti za sprječavanje preljube su prilično blagi u poređenju s drugim oblicima pomoći koje neki terapeuti pružaju, uključujući i pomoć seks terapeutkinje Olivije Bentley – koja spava sa svojim klijentima kako bi podržala stabilnost u njihovim brakovima.

No, nažalost za LaRusso, nisu svi cijenili njeno prosvjetljenje.

“Čim izgovorite bilo koju od tih triju stvari u vezi, ona je osuđena na propast”, upozorava skeptičan korisnik društvenih mreža.

“Apsolutno grozan savjet”, reče drugi kritičar.

“Individualna odgovornost”, nastavi protivnik.

“Ne prebacujte na partnera krivicu jer ste prekršili svoj dio dogovora. To je obaveza, volite ih i poštujte tako što ćete poštovati obavezu. Prestanite se sebično usmjeravati prema vlastitim potrebama i dajte 100%, te dopustite neko vrijeme da prođe.”

U videu LaRusso tvrdi da njeni savjeti o ljubavnom životu zaista mijenjaju igru.

“Svi ovi izbori puno su zdraviji”, tvrdi ona, “i definitivno će biti produktivniji i manje destruktivni od afere.” (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending