Pratite nas

Zanimljivosti

Trik za “kraljicu”: ČIME ZALJEVATI ORHIDEJU DA SIGURNO PROCVJETA?

Published

on

Uzgojiti orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cvjeta jedan je od najvećih izazova. Osim svjetlosti i dohrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu “umjetnost”. Donosimo vam trik koji će zauvijek promijeniti izgled vaših orhideja.

Za mnoge kraljica cvijeća, orhideja je posebno osjetljiva biljka. A svaki ljubitelj ovog prekrasnog cvijeta sigurno ima vlastite najbolje savjete za uzgoj – neki je drže na direktnom suncu, neki je zalivaju sa odstajalom vodom koju kasnije izliju iz podmetača, neki joj samo prskaju listove…Međutim, istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

Za uzgoj orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umjesto da je zaljevate običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem.

Ne pretjerujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak – na dan joj dodajte maksimalno dvije kašike i nemojte je zalivati tokom vikenda.

Ta tehnika funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža. Ako ovom savjetu dodate i najvažnija pravila uzgoja, vaša će ljepotica sigurno ponovo procvjetati.

Zanimljivosti

Vic: PUNICE, NISAM NIZAŠTA!

Published

on

Danas će nas nasmijati punica i zet. To je ta čuvena “ljubav”, puna podbadanja. Želimo vam uspješan i nasmijan današnji dan!

Došao zet kod punice i ona počela stavljati jelo na sto, a zet će:

“Nemoj punice svega ti, nisam nizašta stvarno!”

Na to će punica:

“Ma znam ja zete da ti nisi nizašta, al de bar jedi!” (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending