Pratite nas

Kućni ljubimci

Turski recept za lagani doručak: PRŽENI PARADAJZ SA SIROM

Published

on

Iako je ljeto na izmaku još uvijek je napolju toplo, pa za doručak ili večeru više prija neki lagani, a ipak zasitni obrok. Turci imaju običaj da za doručak pripreme prženi paradajz sa sirom. Ne košta puno, a ukus je fantastičan.

POTREBNI SASTOJCI: 2 paradajza, 1 čehma bijelog luka, tvrdi sir po ukusu, sušeni bosiljak, sušeni oregano, peršun

Isijecite paradajz na kolutove, pa ispržite s jedne strane. Okrenite, pa pospite sitno sjeckanim bijelim lukom, origanom, bosiljkom i poredajte kolutove sira. Kada sir krene da se topi jelo je gotovo, pa pospite sjeckanim peršunom. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending