Pratite nas

Info

U 2023. je rođeno nikad manje beba: ČOVJEČANSTVU PRIJETI KOLAPS, JER MLADI NE ŽELE DJECU

Published

on

Čovječanstvu prijeti potpuni kolaps. Tokom 2023. godine rođeno je nikad manje beba u posljednje vrijeme. Podaci koji stižu iz svih dijelova svijeta samo potvrđuju tezu da je na planeti sve više starih ljudi.

Vlade Južne Koreje, Kine, Japana, Singapura i Vijetnama potvrdile su krajem prošle godine da su tokom 2023. godine te zemlje zabilje dramatičan pad u broju porođaja. Isti slučaj je u Evropi sa Italijom i Holandijom, dok je i američka država Indijana potvrdila da je stopa rođenih u 2023. godini daleko manja nego inače.

Multimilijarder i vlasnik platforme X Ilon Mask već je upozoravao na kolaps koji prijeti čovječanstvu a sada je potvrdio svoje riječi uvezavši drugi post sa svojim stavom.

“Najveći problem s kojim se čovječanstvo suočava je kolaps populacije”, napisao je Mask.

On je pruhe nekoliko sedmica napisao i da je pravo pitanje šta će se dogoditi sa čovječanstvom do 2050. godine.

“Pravo pitanje biće starost i opadanje svjetske populacije do 2050, a ne prekomjeran broj stanovništva”, ocijenio je Mask i stavio link na članak u “Vikipediji” koji sadrži nekoliko projekcija o populaciji.

On se složio sa jednim korisnikom “Tvitera” da će populacija biti “obrnuta piramida”, preneo je “Dejli vajer”.

“Da, demografija će, stratifikovana po godinama, izgledati poput obrnute piramide da mnogo starih a malo mladih ljudi”, naveo je Mask.

Izvještaj na koji se on odnosi sadrži nekoliko projekcija o populaciji Zemlje do 2050, uključujući teoriju Jorgena Randersa iz 2012. Randers, jedan od autora dugoročne simulacije iz 1972. “Ograničenja rasta”, ponudio je četiri decenije kasnije alternativni scenario, ukazujući da tradicionalne projekcije nedovoljno uzimaju u obzir posljedice globalne urbanizacije na plodnost.

Randersov najvjerovatniji scenario je da će svjetska populacija početkom 2040-tih doživjeti vrhunac, sa oko 8,1 milijardi ljudi, nakon čega će krenuti njeno opadanje.

Procjene UN objavljene 2000-tih uglavnom predviđaju da će stanovništvo Zemlje prestati da se povećava oko 2070. U dugoročnoj prognozi iz 2004. UN su procijenile da će svjetska populacija doživjeti vrhunac sa 9,22 milijardi ljudi 2075.
Nakon što dosegne maksimum, stanovništvo će malo opasti a potom nastaviti slabim rastom, da bi do 2300. Na zemlji bilo 8,97 milijardi ljudi, što je isto koliko i nova projekcija za 2050. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending