Pratite nas

Zanimljivosti

Ugostitelji upozoravaju na ovaj bračni par: DOĐU, NAJEDU SE I NAPIJU, PA POBJEGNU

Published

on

Britanski par koji je svoj odmor odlučio provesti na Kreti optužen je da je otišao iz najmanje tri tamošnja restorana bez podmirivanja računa. Par čiji identitet nije poznat navodno je uživao u hrani i piću u svakom od restorana, a zatim bi se glasno počeli žaliti na kvalitet svojih obroka i odbili bi platiti račun.

Kako prenosi Daily Mail, odjurili su bez podmirivanja računa iz najmanje tri restorana tokom više večeri, a ovaj se incident dogodio u blizini sela Koutouloufari na sjeveru grčkog ostrva.

Vjeruje se da je njihov zadnji mućki potez bio u restoranu Ariadni Apartments koji je poznat po finim pizzama, plodovima mora i tradicionalnoj grčkoj kuhinji. Ogorčeni član osoblja restorana objavio je njihovu fotografiju na Facebooku uz poruku:

“Pripazite na ovaj par. Nakon što završe s obrokom, odbijaju platiti račun. Mi smo već treći restoran do sada u kojem su isprobali tu svoju taktiku. Dobro je da vlasnici restorana u selu međusobno komuniciraju tako da znamo što možemo očekivati.”

Objava je u Facebook grupi ‘Koutouloufari For Ever‘ privukla više od 200 komentara, među kojima je bilo mnoštvo ogorčenih britanskih turista koji su optužili par da sramoti Ujedinjeno Kraljevstvo.

“Tako dragi ljudi i mjesto! Sram ih bilo”, poručila je jedna članica Facebook grupe.

“Kako odvratno. Kako bi iko mogao tako nešto učiniti tim dragim ljudima iz okoline”, dodao je drugi. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending