Pratite nas

Poznati

Uhapšen Lj. M. zbog sumnje da je neovlašteno objavio film o Džeju

Published

on

Beogradska policija je uhapsila osumnjičenog da je na svom Fejsbuk profilu i Jutjub nalogu objavio film “Nedelja” i na taj način omogućio preuzimanje velikom broju korisnika tih platformi, piše RTS.

Riječ je o filmu koji je snimljen u vidu omaža legendarnom Džeju Ramadanovskom, a zvaničnu premijeru doživio je prošlog mjeseca.

– Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, uhapsili su Lj. M. (1992) iz Paraćina, zbog osnova sumnje na neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava – saopšteno je iz MUP-a.

Pretresom stana koji osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli predmete krivičnog djela koji se osumnjičenom stavljaju na teret.

– Lj. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Posebnom javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal – navodi se u saopštenju.

Sličan problem desio se i nakon premijere filma “Toma”, koji je prije nekoliko godina snimljen u čast Tome Zdravkovića.

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending