Pratite nas

Poznati

“Ujko” je od nje tražio nešto više: KAKO JE VERICA ILIĆ SPASILA DRAGANU MIRKOVIĆ OD PIJANOG NOVICE UROŠEVIĆA

Published

on

Knjiga “Naličje estrade”, u kojoj je novinar i kolumnista Verica Ilić iznijela brojna istinita svjedočenja o estradnim dešavanjima sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka izaziva brojne reakcije.

Ponekad je i šutnja – reakcija. Bar tako misli Verica Ilić, sa kojom Dragana više nema nikakvog kontakta. Jednostavno joj se prestala javljati, a bile su veoma bliske godinama. Dragana je u Verici vidjela svoju dugu majku. Ona joj to i jeste bila u najkritilčnijim trenucima po mladost Mirkovićeve, kojoj je Novica Urušević kompozitor njenog prvog albuma pokušao da udari na obraz. Dragana je tada imala 16 godina.

“Za vrijeme snimanja spota “Imam dečka nemirnog” Draganin otac joj bio u bolnici, pa je niko nije mogao dovoziti na snimanje u Beograd. Jas am otišla do njene majke I obećala sam joj, zapravo garantovala da će Dragana spavati kod mene i da ću na nju paziti kao na svoju djecu – objavila je Verica.

I zaista je sve tako bilo. Dragana je bila jako skromna i lijepo odgojena djevojčica, kako kaže Verica “divno dijete”.

“Bili smo na snimanju spota u u Gornjem Milanovcu. Novica je malo više popio, pa počeo Draganu da tjera na nešto što ona nije željela da uradi. Suproostavila sam mu se, svašta mu nagovorila, pokupila usplakanu i šokiranu Draganu i odvezla je kući. – kazuje Verica koja je tada bila uposlenica u aleksandrovačkom “Diskosu”.

Nakon toga Dragana više nikada nije željela da sarađuje sa Uroševićem. Čak je bila spremna da napusti estradu. Ali, srećom pojavili su se divni ljudi iz “JUžnog vetra”: Miodrag M. Ilić. Kemal, Šemsa, Mile i Sinan, koji su je prigrlili kao svoje dijete.

Zanimljivo je da je zbog Vericine knjige Novica Urošević na glavu joj posuo punu pepeljaru, a Dragana joj se prestala javljati. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending