Pratite nas

Naj recepti

Ukusnije od pohovane šnicle: SLASNA I HRSKAVA KATSU PILETINA (Recept)

Published

on

Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, ali okošteni karabatak puno je bolji izbor, sočniji je i prepun okusa. Ova ultimativna japanska hrana jako je sočna i hrskava poput svake dobre pohovane šnicle. Donosimo vam kompletan recept za ovo izvrsno jelo.

POTREBNI SASTOJCI: 2 kašike kečapa, 4 kašikice worcestershire sosa, 2 kašikice smeđeg šećera, 3 kašikice oyster sosa, 1 kašikica senfa, 4 okoštena karabatka, sol, biber, ½ šoljice glatkog brašna, 1 veće jaje izmućeno, 1 šoljica panko mrvica,1 i po šoljice ulja za prženje, sjemenke susama

Napravite tonkatsu sos – dobro izmiješajte kečap, worcestershire sos, smeđi šećer, oyster sos i senf.
Meso posolite i pobiberite s obje strane, uvaljajte u brašno i otresite višak. Uvaljajte u jaja i pustite da se iscijedi višak. Potom uvaljajte u panko mrvice pa otresite višak.

Zagrijte ulje na 180 stepeni, pržite jedan po jedan komad mesa od dvije do tri minute. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite vruće uz tonkatsu sos i željene priloge. (Naj portal)

Naj recepti

Jelo koje ćete obožavati: POHOVANE PAPRIKE SA SIROM (RECEPT)

Published

on

Ukusne pohovane paprike idealno su jelo u hladnim danima, a miris koji će ispuniti cijelu kuću učiniće da sa trpeze nestanu u tren oka. Recept za pohovane paprike punjene sirom obradovaće vaša nepca, a preukusni zalogaji zasititi. U zavisnosti od toga za koliko osoba spremate ovaj obrok, količinu namirnica možete da povećate.

POTREBNI SASTOJCI: 3 jaja, 100 gr brašna, 4 kašike prezli, 200 gr sira, 4 paprike, kašičica solim ulje za prženje

Paprike operite i poredajte ih u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni, 30 minuta. Pečene paprike stavite u kesu i ostavite ih da se ohlade, a zatim ih oljuštite i odstranite im peteljku i seme.

U činiji pomiješajte sir, jedno jaje i so. U svaku papriku pažljivo stavite po dvije kašike sira. U tanjiru izmutite preostala dva jaja, a u druga dva tanjira sipajte prezle i brašno. Papriku prvo uvaljate u brašno, zatim u jaja, pa u prezle.

U tavu sipajte ulje, pa sačekajte da se zagrije, a onda spusite paprike da se peku. Kada su gotove odložite ih na papirni ubrus da se ocijedi višak ulja. Služite ih dok su tople, ali i hladne su vrlo ukusne, pa mogu biti i odlično predjelo. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending