Pratite nas

Naj recepti

Ukusno jelo: PILETINA SA BIJELIM PASULJEM IZ KONZERVE (RECEPT)

Published

on

Pileće grudi u varivu od bijelog pasulja možete spremiti i gurmanski – da bude baš ljuto!

POTREBNI SASTOJCI: 1 pileće bijelo meso, 1 konzerva bijelog pasulja, 1 glavica luka, 3 čehna bijelog luka, 1 zelena paprika, 1 ljuta papričica, 2-3 kašike ulja, 1 kašičica origana, biber, so, kocka za pileću supu, 150 gr kačkavalja

Ugrijte ulje i ispržite na brzinu kockice bijelog mesa. Izvadite ga i ostavite na toplom. Sada dodajte očišćen i iseckan crni luk, pa dolivajući po malo vode, izdinstajte ga na tihoj vatri.

Dodajte isjeckanu zelenu papriku (može i iz zamrzivača), bijeli luk, papričicu i origano. Promiješajte da se kratko izdinsta, pa sipajte pasulj iz konzerve.
Dodajte vode da sve ogrezne, piletinu i kocku za supu. Dinstajte dok meso ne bude sasvim mekano i dotjerajte ukus po želji. Pred serviranje, umiješajte rendani kačkavalj. (Naj portal)

Naj recepti

Ukusan kolač: MEDENO SRCE (RECEPT)

Published

on

Idealna poslastica, koja će opduševiti asve ukućane, ali i goste.

POTREBNI SASTOJCI: 200 ml. kisele vode, šolja brašna od 200 gr., 1 kašičica cimeta, 200 gr čokolade, 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog, 1 prašak za pecivo, 50 ml ulja, 50 gr sjeckanih oraha, 100 gr suhog grožđa

U činiju sipati vodu, dodati ulje, 6-7 kašika džema pa žicom izjednačiti. Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, sjeckane orahe i suho grožđe. Sve dobro izjednačiti.

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smjese i izravnati. Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. 100 gr čokolade omekšati pa izmiješati sa džemom.

Izvaditi kolač pa ga preliti čokoladom i džemom i vratiti na trenutak, 2-3 min. Ponovo ga izvaditi i sipati ostatak tijesta. Lijepo poravnati i staviti da se peče još 40 minuta. Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa sjeći. (Naj portal).

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending