Pratite nas

Kućni ljubimci

Uljepšat će vam dan: LJUBAV JEDNOG PSIĆA I SPAŠENOG LANETA U MRKONJIĆU

Published

on

Nekada su sitnice koje nas oraspolože odmah pored nas, tu u blizini, ali teško uočljive. Da tako ne bi bilo i danas, posebno jer nas čeka vikend, pobrinuo se Centar za posjetioce Pecka koji je smješten u Mrkonjić Gradu.

Najznačajnije atrakcije u blizini su: izvori rijeke Sane udaljeni 6 km, izvori rijeke Plive i Eko zona Zelenkovac oko 15 km, dok su vrhovi visokih planina Krajine: Vitorog, Klekovača i Šator udaljeni oko 60 km.

A danas će vam sigurno uljepšati njihove životinjice – ovog puta, to su lane i psić koji se očigledno vole.

Lane se potpuno odomaćilo i steklo nove prijatelje, a među njima, kako vidimo na fotografijama, najbolje se slaže sa štenetom Žujkom.

“Ile Vasić iz Pecke našao je lane pored puta na Mliništima i spasio ga od napada pasa”, rekao je za Mondo Boro Marić iz Centra za posjetioce. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending