Pratite nas

Vidoviti ljudi

Upozoravao je svijet šta će se desiti: OBISTINJUJE LI SE GADAFIJEVO PROROČANSTVO?

Published

on

Najmračnija predviđanja bivšeg lidera Libije Moamera Gadafija o razvoju događaja u toj sjevernoafričkoj zemlji i drugim arapskim zemljama poslije nasilnog svrgavanja legitimnih vlasti se obistinjuju – izjavio je brat bivšeg libijskog predsjednika, lider Fronta za nacionalnu borbu u Libiji i nekadašnji koordinator libijsko-egipatskih odnosa Ahmed Gadaf el Dam.

Devet godina poslije završetka “Arapskog proljeća”, što je naziv za talas demonstracija, protesta i pobuna u prevashodno arapskim zemljama, koji je počeo 17. decembra 2010. godine, Libija je od najbogatije zemalje u Africi postala ratom opustošena zemlja koja živi praktično bez centralne vlade.

Nekada prosperitetni Libijci svakodnevno se suočavaju sa nestašicom hrane, goriva i lijekova, nestankom električne energije. Zauzeti preraspodjelom moći, novi lideri nisu u stanju da ujedine zemlju i započnu rekonstrukciju infrastrukture i privrede.

“Gadafi je bio istoričar i revolucionar sa životnim iskustvom. Imao je informacije o prijetnjama u regionu Bliskog istoka… Upozoravao je na to još ’80-ih godina, sve je to zabilježeno. I sada se, nažalost, sve što je predvidio tačno ispunjava – rekao je on.

U martu 2011. godine, Gadafi je upozorio da bez stabilne Libije neće biti nikoga ko će kontrolirati bezbroj izbjeglica iz Afrike i Bliskog istoka koji će bježati u Evropu.
“Milioni izbjeglica preplavit će evropske granice i definitivno iznenaditi zapadne političare. Milioni crnaca preko Mediterana mogu prijeći u Francusku i Italiju, ali Libija igra ulogu u sigurnosti na Mediteranu. Vjerujte, Mediteran će postati more haosa – izjavio je libijski lider samo sedam mjeseci prije nego što je brutalno pogubljen.

Niko ga nije slušao. Umjesto toga, Zapad je pokrenuo vojnu intervenciju da sruši Gadafija s vlasti i od Libije nije ostalo ništa. Likvidiran je u rodnom Sirtu, njegovom najjačem uporištu i skloništu metkom u želudac i glavu. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nostradamusove prognoze za 2022. nisu dobre: ZBOG MUSLIMANA SVIJET ĆE TEŠKO IZBJEĆI SUKOB!

Published

on

Poročanstva francuskog astrologa, ljekara i proroka Nostradamusa vijekovima uzburkavaju ljude širom svijeta. Mnoga predviđanja su se već ostvarila, ali su ona šifrovana u stihovima, obuhvatajući period od 2.240 godina. Nešto se čovječanstvu već dogodilo, ali nešto se tek mora ostvariti.

Nostradamus je 21. vijek nazvao vremenom kardinalnih promjena, kada se mijenja uobičajeni način života, formira se novi poredak, urušavaće se uobičajeni obrasci. Kraj svijeta ne treba shvatati doslovno, već je to samo kraj starog vremena i početak novog perioda.

Prirodne katastrofe
U pesmama Nostradamusa postoje reference na prirodne katastrofe. Kaže da će ljudi morati da prepoznaju moć prirode i razmisle o svom lošem ponašanju prema ekologiji. U bliskoj budućnosti, prema prognozama proročišta, situacija će samo eskalirati. Zbog toga je, umjesto da se opustite, bolje pripremiti se za različita klimatska iznenađenja.

Svjetska epidemija virusa
Prema predviđanjima Nostradamusa, u 21. vijeku čovečanstvo će se suočiti sa novim smrtonosnim bolestima i epidemijama. Proročište je naglasilo da će pojava novih virusa biti rezultat pronalaska bakteriološkog oružja. Prorok takođe slavi pojavu opasnog novog virusa koji će se brzo proširiti širom planete. Izvor virusa, Nostradamus je imenovao jednom od istočnih zemalja.

Prognoza za 2022. godinu
Prognoza za 2022. godinu je razočaravajuća. On je predvidio izbijanje velikog vojnog sukoba u kojem su učestvovale mnoge zemlje. Prema predviđanjima Nostradamusa, 2022-2041 je posljednji period kada postoji vjerovatnoća globalnog oružanog sukoba u istoriji. Uzrok sukoba biće muslimani koji su preplavili Evropu. Ali sukob se može riješiti.

Postoji katren u kome proročište kaže da će poslije velikog oružanog sukoba pobijediti dvije države – Kina i Indija. Vjeruje se da od Kine treba očekivati udarac na zapad. A razlog rata leži u rivalstvu između Sjedinjenih Država i Kine.

Nostradamus je mnoga svoja predviđanja posvetio istoku, posebno Kini. Na primjer, rekao je da će Kina 2022. godine postati lider svjetske politike. Kineski imigranti biće ambiciozni novi lideri koji će biti na vlasti i kojima će se klanjati.

Nostradamus je rekao i šta čeka Rusiju. Prema njegovim rIJečima, ova godina će za Rusiju biti mirna u poređenju sa prethodnim, kada je u zemlji bilo vrIJeme nezadovoljstva i nemira. Ruska Federacija će zauzeti poziciju sudije u obračunu između Sjedinjenih Država i Kine. Ruski vladar će se naći pred sudbonosnim izborom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending