Pratite nas

Vidoviti ljudi

Vahida J. je dočekala po stare dane da sinovi dignu ruku na nju: SVE JE TO BILO ZBOG JETRVE VJEŠTICE, KOJU JE “SREDILA” VIDOVITA RABIJA

Published

on

Toj zlobnoj ženi smetala je moja bračna sreća i harmonija, pa je magijom udarila po našoj idili. Agonija je potrajala pune dvije godine, a okončala se odmah nakon prvog susreta sa vidovitom Rabijom

Njihovoj brutalnosti nije bilo granica. Ne mogu tačno reći čiji su mi udarci teže padali, ali znam koji me je bol više bolio. Onaj nanešen od djece. Ipak, uz pomoć vidovite Rabije i majčinskog srca, sve sam oprostila, pa i zaboravila – s ovim riječima nas je uvela u svoju životnu priču Vahida.

Naša sagovornica je domaćica. Ima 49 godina. Ni dana radnog staža. U prigradskom tuzlanskom naselju živi sa mužem i dva sina. Više nam o sebi nije htjela otkriti.

Obećavali čuda
Za svoj problem Vahida je prije vidovite Rabije tražila pomoć i na drugim mjestima, ali je nije našla. Svi su obećavali čuda, pričali da su mi i muž i djeca pod teškim sihirima i da je to razlog njihovoj brutalnosti. Vjerovala sam da jesu. Jer nisu, uvijek bili takvi. Počelo je to prije dvije godine, kada se moja jetrva vratila iz Amerike u Bosnu. Znala sam i da je ona u to upletena, jednostavno sam znala. Ali kako se izbaviti iz tih muka, to niti sam znala ja, niti sve one silne hodže od kojih sam tražila lijek – žali se Vahida.

U nastavku razgovora vraća se u period od prije dvije godine. Kaže da se u tom periodu prvo ona razboljela. Jednog dana uhvatila me malaksalost. Preležala sam čitav dan. Kada je muž došao sa posla, zatekao me da ležim. Osuo je paljbu riječima na mene, ne birajući izraze.
“Samo ležiš. Ništa ne radiš, cijelog života si na mojoj grbači – samo je dio onoga što mi je sasuo u lice. A naveče, kada mi ni dalje nije bilo dobro, zamolila sam djecu da me odvezu u hitnu. Osorno su odbili. Nakon toga, nisu se suprezali ni da me udare. Bez ikakvog razloga. Kao da sam bila bokserska vreća, njihov poligon za iživljavanje – prisjeća se Vahida.

Da svoje najbliže prijavi policijim to nije htjela ni mogla. Najviše zbog komšiluka. Umjesto toga, počela je krišom obilaziti hodže.

Skrivala modrice
Moram reći da sam se izvještila u sakrivanju modrica od radoznalih očiju. Jedino mojoj jetrvi ništa nije moglo promaći. Tako je samo potvrdila da je ona kumovala mojoj nesreći – priča dalje Vahida.

Ipak za istinom i lijekom nije prestajala tragati, pa je tako put odveo i do vidovite Rabije u okolinu Doboja. Prije toga su se čule telefonom. Nije, kaže, puno morala objašanjavti šta je muči.

“Veliki te belaj snašao. U kući imaš dušmanicu. Može se to ukloniti – kazala joj je vidovita Rabija.

Pet puta je bila na tretmanima kod dobojske iscjeliteljke, dobila hamajlije, provodila tretmane uz pomoć učene vode, uklonila neke stvari i jetrvine poklone iz kuće, a vraćala harmoniju u porodicu.

A na pitanje šta se desilo sa njenom jetrvom, odgovara:

“Samo ću da kažem da se sada jetrva sada o svom jadu zabavila, a ja svojih muka riješila uz pomoć Rabije I njenih hamajlija. Moji ukućani se čak i ne sjećaju kako su se ponašali i to me raduje. Neka je sve prošlo i nikad nikome se ne dogodilo da ga rođena djeca tuku – kaže na kraju Vahida

Vidovita Rabija važi za jednu od najsposobnijih i najuspješnijih iscjeliteljki u regiji. Njen kontakt telon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal/MARKETING)

Vidoviti ljudi

Nostradamusove prognoze za 2022. nisu dobre: ZBOG MUSLIMANA SVIJET ĆE TEŠKO IZBJEĆI SUKOB!

Published

on

Poročanstva francuskog astrologa, ljekara i proroka Nostradamusa vijekovima uzburkavaju ljude širom svijeta. Mnoga predviđanja su se već ostvarila, ali su ona šifrovana u stihovima, obuhvatajući period od 2.240 godina. Nešto se čovječanstvu već dogodilo, ali nešto se tek mora ostvariti.

Nostradamus je 21. vijek nazvao vremenom kardinalnih promjena, kada se mijenja uobičajeni način života, formira se novi poredak, urušavaće se uobičajeni obrasci. Kraj svijeta ne treba shvatati doslovno, već je to samo kraj starog vremena i početak novog perioda.

Prirodne katastrofe
U pesmama Nostradamusa postoje reference na prirodne katastrofe. Kaže da će ljudi morati da prepoznaju moć prirode i razmisle o svom lošem ponašanju prema ekologiji. U bliskoj budućnosti, prema prognozama proročišta, situacija će samo eskalirati. Zbog toga je, umjesto da se opustite, bolje pripremiti se za različita klimatska iznenađenja.

Svjetska epidemija virusa
Prema predviđanjima Nostradamusa, u 21. vijeku čovečanstvo će se suočiti sa novim smrtonosnim bolestima i epidemijama. Proročište je naglasilo da će pojava novih virusa biti rezultat pronalaska bakteriološkog oružja. Prorok takođe slavi pojavu opasnog novog virusa koji će se brzo proširiti širom planete. Izvor virusa, Nostradamus je imenovao jednom od istočnih zemalja.

Prognoza za 2022. godinu
Prognoza za 2022. godinu je razočaravajuća. On je predvidio izbijanje velikog vojnog sukoba u kojem su učestvovale mnoge zemlje. Prema predviđanjima Nostradamusa, 2022-2041 je posljednji period kada postoji vjerovatnoća globalnog oružanog sukoba u istoriji. Uzrok sukoba biće muslimani koji su preplavili Evropu. Ali sukob se može riješiti.

Postoji katren u kome proročište kaže da će poslije velikog oružanog sukoba pobijediti dvije države – Kina i Indija. Vjeruje se da od Kine treba očekivati udarac na zapad. A razlog rata leži u rivalstvu između Sjedinjenih Država i Kine.

Nostradamus je mnoga svoja predviđanja posvetio istoku, posebno Kini. Na primjer, rekao je da će Kina 2022. godine postati lider svjetske politike. Kineski imigranti biće ambiciozni novi lideri koji će biti na vlasti i kojima će se klanjati.

Nostradamus je rekao i šta čeka Rusiju. Prema njegovim rIJečima, ova godina će za Rusiju biti mirna u poređenju sa prethodnim, kada je u zemlji bilo vrIJeme nezadovoljstva i nemira. Ruska Federacija će zauzeti poziciju sudije u obračunu između Sjedinjenih Država i Kine. Ruski vladar će se naći pred sudbonosnim izborom. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending