Pratite nas

Parapsihologija

Vaš omiljeni cvijet i karakter: PUSTOLOVI VOLE RUŽE, BOŽUR – NJEŽNE OSOBE, ORHIDEJE…?

Published

on

Da li ste znali da vaš omiljeni cvijet – osim što predivno izgleda – može da otkrije razne stvari o vašem karakteru? U ponudi su slijedeći cvjetovi: ruža, magnolija, božur, lala, orhideja, hortenzija, karanfil, bijela rada, jorgovan i ljiljan. Evo šta ljubav prema određenom cvijeću govori o vama!

1. Ruža: Krasi vas pustolovni duh
Ako je vaš omiljeni cvijet ruža, to onda znači da rado putujete i da volite pustolovine. Otvoreni ste za upoznavanje novih kultura i znate da cijenite svoju. Estetika je takođe jedan od razloga zašto vas privlači ruža: nastup i izgled jako su vam važni.

2. Magnolija: Elegantni ste i privlačni
Magnolije cvjetaju svake godine jednom – i to u maju. Ako je to vaš omiljeni cvijet, vjerovatno ste vrlo elegantna i privlačna osoba. Dobro slušate i vrlo brzo i jasno razmišljate – dajete dobre savjete i često s lakoćom rješavate probleme i brige drugih. Porodica vam je na prvom mjestu, a čini vas još snažnijom i samopouzdanijom.

3. Lala: Vi ste kraljica druženja
Vrlo brzo započinjete razgovor s drugim ljudima i svojim neopterećenim, opuštenim, ali obzirnim načinom ponašanja ostavljate dobar utisak na druge. Ako je vašoj prijateljici potreban savjet, vi ste prva opcija.

4. Božur: Nježna i snažna istovremeno
Ako je božur vaš omiljeni cvet, u vama je još puno “tipične dejvojke”. Rado se oblačite u pastelne tonove (poput ružičaste ili ljubičaste), trošite puno novca na cvijeće i oduševljavate druge svojom ljubavlju prema detaljima. Međutim, to ne znači da ste stidljivi ili slabi – ako je potrebno, pokazaćete koliko je zapravo snage u vama.

5. Hortenzija: Živahni ste i veseli
Vi ste šareni i uočljivi poput svog omiljenog cvijeta. Raspoloženje vam se mijenja s godišnjim dobima, a najviše volite ljeto. Dobro se osjećate kad je toplo vrijeme – tada možete da budete onakvi kakvi zaista jeste. Pozdravljate promjene i rado provodite slobodno vrijeme na otvorenom. Rijetko ko može da pokvari vaše dobro raspoloženje!

6. Jorgovan: Vrlo ste ponosni
Volite jorgovan iznad svega? Onda ste osoba koja podignute glave prolazi kroz život jer znate da ćete se istaći od mase jedino ako ostavite snažan utisak. Slabi ste na vintidž odjeću i imate izraženu sentimentalnu stranu.

7. Orhideja: Krasi vas iskrenost
Imate krug prijatelja u kojem vas svi vole zbog vašeg direktnog i iskrenog načina ponašanja. Međutim, zbog promjena raspoloženja teško vas je pročitati. Jako pazite na svoj spoljašnji izgled i preferirate klasični stil.

8. Karanfil: Mirni ste i ne volite da se ističete
Ne volite da budete u centru pažnje i radije se držite po strani. Najbolje se osjećate u grupi s ljudima u koje imate povjerenja. Vi ste mirna, introvertna osoba koja ima talenat za učenje stranih jezika.

9. Bijela rada: Vječni optimista
Svejedno je koliko dobro ili loše se odvijaju neke stvari, vi ste sigurni da će sutra biti bolje. Svojim optimizmom brzo u to uvjeravate i druge. Takođe, lako nasmijete i oraspoložite ljude oko sebe. Prijateljstvo vam je važnije od bilo čega.

10. Ljiljan: Svima nesebično pomažete
Rado se brinete za druge i pomažete gdje god možete. Zbog toga često preuzimate majčinsku ulogu. Vrlo ste ponosni na sve što ste postigli u životu, a i drugi vas poštuju zbog toga. (Naj portal/foto:Depositphotos/IgorVetushko/miss7).

PROČITAJTE I OVO

Miris zbog kojeg treba živjeti: JASMIN JE ČUVAR BRAKA I PORODICE

 

Parapsihologija

Da li ste rođeni pod sretnim brojem: OSMICA DONOSI BOGATSTVO, SEDMICA MUDROST!

Published

on

Dan vašeg rođenja određuje energiju koja vas prati cijelog života. Izračunajte numerološku vrijednost datuma rođenja, odnosno svoj sudbinski broj, i oslobodite svoje talente koji će vas voditi do uspjeha.

Ako ste rođeni, na primjer, 15. 4. 1985, sudbinski broj ćete izračunati tako što ćete sabrati sve brojeve: 1 + 5 + 4 + 1 + 9 + 8 + 5. zbir je 33, a tu brojku zatim podijelite na dvije cifre i saberite i njih. Broj koji ste dobili, u ovom slučaju šest, vaš je sudbinski broj.

1 – Nema boljeg od vas
Zbog vaše snažne individualnosti i pozitivnosti stvoreni ste da budete vođa. Kreativnost, originalnost, ali i agresivnost garantuju vam uspjeh u organizovanju bilo kojeg posla. Najbolji ste kad učite na sopstvenim greškama i počinjete ispočetka. Nastojte uvijek da stanete iza svojih odluka bez obzira na to šta vam drugi kažu. Nikad ne idete uobičajenim stazama, nego novim, neistraženim, a to će vam se isplatiti. Ponekad ste netaktični, a to bi vam moglo naškoditi ako ne ublažite svoj nastup.

Lekcija: Okružite se ljudima kojima potpuno verujete.

2 – Sjajan ste saradnik
Vi ste idealan partner, prijatelj i radnik. Učite na tuđim greškama, a mnogo ste bolji saradnik nego vođa. Vrlo ste taktični i obazrivi, pa lako privlačite ljude oko sebe. Nikad vam neće ništa nedostajati u životu jer smireno i inteligentno savladavate sve probleme. S obzirom da vam je u prirodi da opraštate, ako naiđete na teškoće s partnerom, bićete mnogo spremniji na kompromis. No ipak pripazite da partner ne zloupotrijebi vašu velikodušnost.

Lekcija: Pokušajte da sačuvate ravnotežu između privatnog i poslovnog.

3 – Zabavni ste i brzi
Oštroumnost je vaša glavna prednost, ali vrlo rijetko dublje ulazite u bilo kakvu problematiku. Često ste entuzijastični u vezi svega čega se prihvatite i lako širite uzbuđenje na druge, no problem je što brzo gubite interes i prelazite na nešto sasvim novo. Ne brinete se previše zbog budućnosti, a navikli ste da sve uglavnom bude kako ste vi naumili. Rječiti ste, duhoviti, društveni i stoga lako sklapate prijateljstva. Uspjećete upravo u poljima gdje se traži elokventnost i u umjetnosti.
Lekcija: Nemojte da zbog ležernosti zanemarite svoje obaveze.

4 – Logični ste i praktični
Imate oko za detalje, a i u najdosadnijim poslovima možete postići uspjeh. Vaša je prednost što ostajete staloženi kad svi izgube kontrolu. Radoholičar ste, a lojalnost će vam donijeti sve ono materijalno za čim čeznete. Ponekad previše insistirate na svom načinu rješavanja problema ili se gubite u detaljima, a to vas može usporiti na putu do cilja. Odgovornost, pouzdanost i praktičnost su vaše prednosti.
Lekcija: Opustite se, u životu ima važnijih stvari od posla.

5 – Privlačite šarmom
Sloboda vam je najvažnija, a to se odražava u vašoj neprekidnoj potrazi za avanturom. Temperamentni ste, energični i često mijenjate raspoloženje. Zbog smisla za humor uvijek ste u centru pažnje. Živite brzo, vrlo ste prilagodljivi, brzo razmišljate, a se*sualnost vam je magnetična. Budući da lako privlačite ljude i elokventni ste, pazite da govorite samo o onome s čime ste bolje upoznati kako biste izbjegli neugodne situacije.
Lekcija: Budite manje brzopleti, pa ćete u svemu napredovati.

6 – Dobrota isijava iz vas
Izvrstan ste diplomata, odlično mirite sukobljene strane jer ste dovoljno strpljivi da saslušate sve argumente. Mudrost vam je prednost na poslu i u porodici, uvijek ste na raspolaganju najmilijima, a ako je sve skladno u kući, uspijevate i na svim drugim poljima. Nesebičnost je vaša najvažnija karakteristika, ali i saosjećajnost i toplina. Volite lijepe stvari, razumijete se u umjetnost, što se vidi i u vašem domu.
Lekcija: Nisu baš svi spremni za vaše dobre savjete.

7 – Duhovnost vam je važna
U sve se morate uvjeriti iz prve ruke, uz to ste vrlo analitični, a duhovna dimenzija vam je izuzetno važna. Vi ste rođeni filozof, učitelj, iscjelitelj, ali da biste se u tome ostvarili, morate prvo da se malo opustite. Tek tad će se svi uvjeriti da ih možete naučiti mnogim mudrostima. Interesuju vas kultura i umjetnost i obožavate sve što je lijepo. Ipak, život vam je često pun prepreka, ali uvijek ćete biti u potrazi za skrivenim istinama.

Lekcija: Opustite se, pa ćete imati i više samopouzdanja.

8 – Finansije su vam jača strana
Slava, moć i bogatstvo zapisani su vam u zvijezdama. Izvrsno se uklapate u veće organizacije i društva, a najviše vremena trošite na one kojima je potrebna pomoć. Hrabri ste, a to pokazujete boreći se upravo za slabije. Duboko u sebi imate i vrlo tamnu stranu koja može postati moćno oružje na strani zla, pa treba pripaziti da je uvijek držite pod kontrolom. Ako prevlada, nikad nećete uživati u bogatstvu.

Lekcija: Okružite se spontanim i zabavnim ljudima.

9 – Pomažete u nevolji
Osjetljivi ste na sve iz okoline, pokazujete veliki interes za mistično, a neki od vas imaju čak i paranormalne sposobnosti. Najsretniji ste kad ste neopterećeni materijalnim; samo tad možete ostvariti sve svoje potencijale. Skloni ste nesretnim romantičnim vezama, a često griješite što partneru želite da udovoljite po svaku cijenu.
Lekcija: Kad pronađete mir, sve će sjesti na svoje mjesto.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending