Pratite nas

Poznati

Verica Šerifović se prisjetila: MARIJA JE MNOGO VOLJELA DA BROJI PARE

Published

on

Verica Šerifović ne priča o lošem braku sa Milanom, u kojem je rodila Mariju i zbog koje je dosta trpila u ovoj zajednici. Prisjetila se susrela proslavljenim pjevačem Tomom Zdravkovićem, koji joj je tada prorekao Marijinu sudbinu.

– Otišla sam da pjevam na jednom koncertu sa ogromnim stomakom, osmi mjesec sam bila. Tu je bio i Toma Zdravković koji mi je rekao: “Vera, pjeva i ovo tvoje dijete iz stomaka, pjeva ti drugi glas!” – sjetila se Verica.

Iako je Marija bila jedinica, njena majka kaže da joj nije sve dozvoljavala, već da je odgajala da bude skromna osoba.

“Kao beba Marija nije bila nemirna, baka Lepa je čuvala kao malo vode na dlanu – otkrila je Verica, Dodala je da pored kreveta čuva Marijinu sliku iz djetinjstva na kojoj je ona sa kikama, ali je Marija kasnije sama sebi odsjekla šiške.

Vraćajući se u Marijino djetinjstvo, Verica je ispričala da je njena kćerka mnogo voljela da broji pare. Kao da je naslućivala da će imati mnogo novca u životu. (Naj portal)

Poznati

Samo tužne vijesti stižu: OTIŠAO JE I STRIKAN IZ VELOG MISTA

Published

on

Proživio je lijepe godine, ali ipak njegov odlazak boli. Napustio nas je u 88. životnoj godini i legendarni Špiro Guberina, koji je zadnjih godina boravio u zagrebačkom Domu za starije i nemoćne.

Guberina se proslavio kao strikan Jozo u serijalu ‘Velo misto’ i Divac u ‘Prosjacima i sinovima’, a zatim je odigrao još niz zapamćenih uloga. Rodom je iz Šibenika, dobitnik je Nagrade ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo 2011.

Relativno dobro se nosio sa zdravstvenim tegobama, iako je bilo perioda kada nije mogao stati na svoje noge.

“Ka Isusa na križu izdale su me moje stare noge!? Radovao bih se da još jednom mogu na Jadriji proćakulati s mojim starim prijateljima, barem malo skvasiti noge u plićaku. Čuti našu šibensku pismu i poneku piz?ariju, o kojima mi najčešće pričamo kad se nađemo uz kavicu ili čašicu bevande – kazao je prije dvije godine. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending