Pratite nas

Poznati

Vesna Zmijanac poručila Prijovićki: ŽELIM TI DA GURAŠ OVOLIKO KOLIKO GURAM JA

Published

on

Trenutno zvijezda broj jedan u regiji Aleksandra Prijović puni najveće dvorane u regiji. U niškom „Ćairu“ koncerti su davno unaprijed rasprodani, a na svaki njen nastup Prija dovede drage goste i velike zvijezde.

Obavezno pusti poneku suzu kada najavljuje svoje goste, što pomalo iritira, jer više liči na glumu, nego stvarni izliv emocija. Prija, naime plače kad na sceni vidi Brenu, Al Dina, Đurišićku, Sašu Matića, Konjevića, Vesnu….

U Nišu je njena specijalna gošća bila Vesna Zmijanac. Lijepo su se izgrlile, Aleksandra malo plakala, a Vesna joj poručila:
„Želim ti da guraš bar onoliko koliko sam gurala ja“!

Zmijančeva je mislila na „guranje“ na estradnom nebu, nikako na buran privatni život. Jer, i po burnom životu je jedinstvena i neponovljiva „Zmija“. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending