Pratite nas

Zanimljivosti

Vic: GDJE IZGUBIH NOVČANIK U TAKSIJU!?

Published

on

Odabrali smo još jedan vic na račun Fočaka. Ovog puta ovreo se u Sarajevu, u taksiju. Naravno, namagarčio je sarajevskog taksistu. Želimo vam uspješan I nasmijan današnji dan!

Izlazi Fočak iz taksija, pipa zadnji džep, pipa sako, pretura po torbici, pa tiho promrmlja:

„Ma, gdje mi u taksiju ispade novčanik, a u njemu hiljadu eura…“!

Taksist to čuo, pa nagazio po gasu i pobježe, a Fočak će zadovoljno:

„Ovo stvarno svaki put pali…“ (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending