Pratite nas

Zanimljivosti

Vic: PLAVUŠA PUTUJE ZA BEOGRAD

Published

on

Zanimljivosti

Sjajajn trik: ZALJEVAJTE BILJKE RASTVOROM MLIJEKA I VODE

Published

on

Kiša ili prekomjerno zalivanje prijete da unište rasad koji ste posadili ovog proljeća ili bar oslabi biljke. Baš zato je neophodno poboljšati im „imunitet“ i ojačati ih, a to je, prema riječima iskusnih baštovana, najbolje uraditi mlijekom.

Ova namirnica koju svi imamo u frižideru odlična je za zaštitu, ali i đubrenje povrtarskih vrsta i cvijeća. Mlijeko sadrži kalijum, kalcijum, sumpor, fosfor, magnezijum, bakar, mangan, gvožđe i druge elemente koji će biljkama osigurati optimalan rast i zaštiti ih od bolesti, štetočina i insekata.

U ovom periodu, biljke su podložne pojavi gljivica, a rastvor od mlijeka je odlično sredstvo za prevenciju koji djeluje tako što stvara zaštitni sloj. Sasvim je dovoljno razloga da napravite ovaj rastvor i pomognete cvijeću da cvjeta raskošnije tokom lketa.

Evo kako se pravi:
Najbolje je koristiti svježe, a ne dugotrajno mlijeko. Sve što je potrebno je da pomiješate mleko i vodu u razmjeri 1: 3.Ovim rastvorom poprskajte biljke ili cvijeće, a najbolje bi bilo to učiniti u večernjim satima. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Zašto je dobro imati ove 3 biljke u stanovima: ORHIDEJA DONOSI LJUBAV, BAMBUS STABILNOST, ZLATNI BRŠLJAN POZITIVNU ATMOSFERU

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending