Pratite nas

Poznati

(VIDEO) Snimak zapalio mreže: KAD OPČINJENI ĆIRO BLAŽEVIĆ ZAPLEŠE UZ SELMU BAJRAMI

Published

on

Selma Bajrami u žiži je interesovanja medija, nakon što je, zbog zabrane ulaska u Srbiju, bila vraćena s beogradskog aerodroma. Iako se na tu temu do sada nije oglašavala, kako smo načuli, sve su prilike da će ovo biti uskoro riješeno u njenu korist.

A Selma je uvijek bila dobrodošla u svim zemljama bivše Jugoslavije, te bila miljenica publike iz svih krajeva svijeta, čime se posebno ponosi.

Koliko je njom bio opčinjen i pokojni Miroslav Ćiro Blažević, pokazuje stari snimak koji se pojavio na društvenim mrežama. Dok je ona pjevala, plesala, Ćiro ju je opčinjeno gledao, ali i pratio njene ritmove, pa i sam zaplesao.

Ćiro je nakon sjajnih plesnih koraka zaslužio i Selmin poljubac.

– Ko pjeva zlo ne misli – neki su od komentara na mrežama. (Naj portal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending