Pratite nas

Zdravlje i ljepota

VISOKA TEMPERATURA: Ovo su prirodna sredstva koja je brzo spuštaju

Published

on

Sigurno ste čuli za obloge od rakije. Međutim stručnjaci savjetuju da alkohol ne bi trebalo na taj način da bude u dugom kontaktu s kožom, i posebno ih ne bi trebalo primjenjivati na djeci. Ovo su namirnice koje najbrže skidaju temperaturu.

Jabukovo sirće
Obloge napravite od jednog dijela vode i dva dijela sirćeta. Potopite čarape u tu tečnost, obujte ih i omotajte noge peškirom. Mijenjajte obloge čim se zagriju.

Krompir
Izrendajte sirovi krompir stavite na stopala i obujte čarape. Oblogu držite dok se ne osuši, a potom po potrebi zamijenite.

Crveni luk
Isto kao i krompir, samo ga malo posolite kako bi pustio tečnost.

Bjelance
Odvojite bjelance od žumanceta, malo ga umutite i time natopite krpu. Umotajte stopala krpom i navucite čarape, a oblogu promijenite kada se ugrije.

Kupus
Uzmite list kupusa i stavite ga na čelo, vrat ili potiljak. Zamijenite drugim listom čim pusti tečnost i zagrije se. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

KANDIDA: Kombinovano prirodno liječenje kandide (Recepti)

Published

on

Ako se infekcija kandidom otkrije u svom početnom stadijumu, tada može biti sasvim dovoljno liječenje mliječnim bakterijama, koje ponovo uspostavljaju ravnotežu.U slučaju tvrdokornih gljivičnih infekcija (gdje spada i infekcija kandidom) postoji i slijedeća mogućnost kombinovanog prirodnog lečenja:

Soda bikarbona
Vaginalno ispiranje sodom-bikarbonom (prašak se zahvati vrhom noža a zatim razmuti u velikoj šolji vode. Ispiranje se vrši ujutro.

Bijeli luk
Treba očistiti čehnu bijelog belog luka, bez bilo kakvog presijecanja, jer sok koji se oslobađa može da stvori neprijatan osjećaj žarenja. Tako očišćen se stavlja u vaginu. Zgodnije je bijeli luk prošiti koncem ili ga zamotati u jedno parče gaze, čiji se kraj ostavlja da viri, pa se na taj način “lijek” lako vadi.Obo primjenjivati ujutro i naveče nekoliko dana zaredom.

Smirivanje svraba
Za smirivanje svraba savjetuje se upotreba kreme ili rastvora napravljenih na bazi kamilice. Prema potrebi vrše se spoljašnja ispiranja nekoliko puta na dan. U istom smislu se upotrebljavaju i razblažene tinkture nevena i hidrastisa.

Jogurt
Za prirodno liječenje kandide odličan je jogurt. Jogurt se najbolje podnosi, ali je, međutim, njegovo ubacibanje u vaginu nešto teže. Da bi se to uradilo, potrebno je pravilno staviti spekulum, a zatim kroz njega uvući kašiku sa jogurtom. Veoma je važno da se potom prvo izvuče spekulum a onda kašika, jer, ako se to ne bi uradilo, jogurt bi ostao u udubljenju donje kašike spekuluma. Cijela procedura se znatno lakše može izvesti uz pomoć aplikatora. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending