Pratite nas

Info

Volite jahanje: SESTRE PEJIĆ ĆE VAS NAUČITI, JER ZNAJU S KONJIMA

Published

on

Konjički klub je osnovala porodica Pejić koja su strast prema konjima pretvorili u način život, prenoseći tu ljubav i na goste i posjetitelje koji dođu na njihovo imanje
U zaseoku Sovići, općina Grude, nekoliko stotina metara od glavne magistralne ceste smješten je Konjički klub “Stina” jedan od najatraktivnijih klubova na prostorima Hercegovine.

Konjički klub je osnovala porodica Pejić koja su strast prema konjima pretvorili u način život, prenoseći tu ljubav i na goste i posjetitelje koji dođu na njihovo imanje. Tri sestre; Marija, Melani te Matija kao najmlađa u porodici (11 godina) zadužene su za trening konja i obuku jahanja dok su majka, otac i brat logistička podrška.

No, nerijetko jedni drugima uskaču u pomoć te nema stroge podjele poslova.

“Počeli smo s jednim, kao ostvarenje dječje želje, ali se uz našu ostvarivala i dugogodišnja želja oca te se broj konja povećavao. Trenutno je na imanju 17 konja, a prije par dana stigla nam je i kobilica Hana koja je prava atrakcija na imanju – ispričala je za Fenu jedna od tri sestre, trenerica i menadžerica Konjičkoga Kuba “Stina” Marija Mikulić ex Pejić.

Marija i njena sestra Melani bile su su članice reprezentacije Konjičkoga sporta BiH i sudjelovale na takmičenjima u BiH i državama regije. Također su učestvovale na balkanskim prvenstvima što nije beznačajno s obzirom na to da klub dolazi iz malog mjesta i iz male zemlje.

“Nakon godina sporta, premda još nismo izišle iz njega, nego se samo vratili na imanje, odlučile smo da proširimo ideje koje se vezane za prirodu i konje – objašnjava Marija.
Tako je, veli, klub otvorio svoja vrata za domaće i inozemne goste i sve one koji žele i imaju mogućnosti boraviti na njihovom imanju.

”Ovo je naš životni poziv i način života tako da se naši gosti osjećaju kao dio nas i kluba- dodaje Marija, napominjući sa šalom kako oni zapravo “ni ne rade ništa jer vole ovo što žive”
Napominje kako za aktivnost terenskog jahanja prethodno iskustvo nije neophodno. Kaže kako gosti dolaze isključivo na jahanje i zadržavaju se od sedam do deset dana.

Kaže kako su u školama jahanja obično osobe od 20 do 55 godina te da je riječ o ozbiljnim zaljubljenicima konja i prirode, a koji su aktivni i dolaze svakodnevno trenirat. Uz to, napominje da ima i starijih osoba, čak do 70 godina života koji dolaze na rekreativno jahanje.

Marija ističe da imaju i terapijsko jahanje te su sretni da i takvu aktivnost mogu pružiti osobama s poteškoćama u razvoju.

“Želimo napomenuti kako ovu vrstu aktivnosti ne naplaćujemo. To je samo mali doprinos od nas za roditelje djece s poteškoćama u razvoju i najmanje što možemo učiniti za njih te im bar malo olakšati život u moru pretraga, drame, doktora- objašnjava Marija. /Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending