Pratite nas

Zanimljivosti

Voljela ga je iznad svega: ŽENA SAHRANJENA U KOVČEGU U OBLIKU MUŠKE ALATKE (VIDEO)

Published

on

Društvenim mrežama kruži viralan snimak sa jedne povorke u Gani, a svima je za oko zapao mrtvački kovčeg u obliku muškog polnog organa.

Izbezumljujući snimak je na Tviteru podijelila političarka iz te zemlje Gabi Otčere-Darko, a prema njenim riječima u kovčegu se nalazila majka heroina, koja je imala desetoro djece.

“Rečeno mi je da se radi o sahrani, a da je u kovčegu nevjerovatna žena koja je iza sebe ostavila 10 dece od 10 različitih muškaraca ovdje u Gani – navela je Otčere-Darko.

Toliko je voljela “onu stvar” da su njeni prijatelji odlučili da joj ispune posljednju želju, da jr sahrane u kovčegu koji liči na ono što je ona posebno voljela. Vode se rasprave šta će napisati na nadgrobnom spomeniku – da li samo ljubiteljica k***CA ili neke stihove na ovu temu. (Naj portal)

Zanimljivosti

Sarajevski žargon: KO SU I ZAŠTO SU PAPUČARI

Published

on

Mnogi sarajevski fazoni i fraze svakodnevno su u čestoj upotrebi kod one prave sarajevske raje. Kao takav tu je i naziv “papučar”. Uvijek se ocjenjivalo da li ste “raja” ili “papak”.

Često čujemo od raje u prolazu rečenicu:

“Mojne ba s njim na fuka on ti je papučar” i ne ostanemo zatečeni, jer to je onaj naš, sarajevski duh i fazoni koje samo pravi razumiju.

Obično kada je muškarac ljubazan prema dami, za njega se kaže da je džentlmen i ističe se kao pozitivna i poželjna osobina. Kod Sarajlija “papučar” ili “papuča” je “papak” i “džeš ba s njim, mojne”. – piše “Sarajevska sehara”)

Takve muškarce raja u “rajvoSa” još naziva i onim “žešćim levatima”. Kad postanete “levat” definitivno se možete pomiriti sa činjenicom da ste ostali bez svih jarana i da vam je jedino društvo vaša djevojka kojoj poklanjate pažnju. Za svoje jarane više i niste muško. Sami ste krivi jer ste postali “papčina”.

“Papučar” je i sarajevski zanatlija i kao takva ova fraza je jedino u tom smislu pozitivna. Sarajevska porodica Kalajdžisalihović još od 1882. godine ručno izrađuje sarajevske papuče. Ovaj zanat prenosi se “s koljena, na koljeno”. Jedne ovakve papuče dobio je i Bill Klinton, te tako i za njega možemo reći da je posjetom Sarajevu i on postao “papučar”.

Nije poželjno biti “papučar”, a ako slučajno budete imali priliku sresti takvog u Sarajevu onda: “žibje”. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending