Pratite nas

Poznati

Vozač se sažalio: KAKO JE DRAGANA MIRKOVIĆ STIGLA NA PRVU TEZGU U BEOGRADU?

Published

on

Poznato je da je Dragana Mirković još kao petnaestogodišnja djevojčica nastupala po vašarima, zabavama, igrankama…. Vrlo rano je, pod očevim nadzorom, krenula estradnom stazom. U to vrijeme je putovala čak i traktorom.

Ipak, jedna zgoda s početka karijere joj se posebno urezala u sjećanja. Dobila je ponudu da nastupi u jednoj beogradskoj kafani, gdje će je slušati diskografi, koje je okupio Novica Urošević, kompozitor njenih prvih pjesama. U iščekivanju tog sudbonosnog detalja u njenom životu, otići će na more u Crnu Goru, odakle je planiala autobusom da putuje direktno za Beograd.

“Dođem na stanicu, ali u autobusu nije bilo mjesta, bio je prepun. POčnem plakati, još me ne poznaju kao pjevačicu. Priđem vozaču, kažem mu “Ja sam pjevačica Dragana Mirković i ja moram da stignem na zakazan nastup. Molim vas, primite me, ako treba, i u gepeku ću da sjedim, samo da stignem”.

On me gleda, smješka se, i valjda se sažalio na mene, pa me pusti u autobus. Presjedila sam cijeli put od Crne Gore do Beograda na prednjem stepeništu autobusa.

Nekoliko godina kasnije, kada je Dragana postala popularna, vozač autobusa je pričao:

“Bila je umiljata, mada joj nisam vjerovao da je pjevačica. Ali, nisam mogao da je ne primim, bila je malo čupavo derište, šta ću, pustio sam je”. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending