Pratite nas

Razglednice

Za koju lovu bi se provozali ovuda: ZMIJOLIKIM PUTEM NA PIĆE U BAR NA VRHU AFRIKE

Published

on

Sam pogled na Sani Pas- planininski prolaz na granici Južne Afrike i Lesota ledi krv u žilama.

Zmijoliki put dugačak je 8 kilometra, a vodi kroz dolinu i kristalno plavu rijeku. Počinje na 1.544 metra nadmorske visine, te se penje sve do 2876 metara.

Ponegdje su početak i kraj jedne dionice puta tako različitih visina da je nemoguće voziti običnim automobilom kada je vrijme loše.

Južnoafrički zakon dozvoljava vožnju samo terencima, a poseban oprez važi za ljubitelje motora.

Učestale su saobraćajne nesreće, čemu svjedoče poneki ostaci motora vidljivi sa strane puta. Stoga je svaki dio puta dobio morbidan nadimak zbog nesreća koje su odnijele živote.

Ljudi koji prežive da dođu do vrha planine zasluženo se mogu počastiti pićem i obrokom u baru „Najviši pab u Africi“, na gotovo 3000 metara nadmorske visine. (Naj portal)

Nastavi čitati

Razglednice

Znate li koji je površinom najveći grad u Hrvatskoj: VEĆI JE OD PARIZA I BARCELONE, A NIJE ZAGREB

Published

on

Teritorijalno najveći hrvatski grad je Gospić koji se prostire na čak 967 kilometara kvadratnih, dok je glavni grad Hrvatske površine od 641 km kvadratnih.

U površinu Gospića nadodano je čak 50 naselja koja mu pripadaju, kao i prostor između njih, te ovaj faktor čini Gospić najvećim gradom u Hrvatskoj.

Osijek je površine od 169, a Split nešto manje od 80 km2, Pariz 105 km2, Berlin 892 km2, Madrid 604 km2, Amsterdam 219 km2, Barcelona sa 102 km2 broji 1,62 miliona stanovnika, a Gospić nešto manje od 13.000, piše portal Direktno.

Ovaj lički grad veći je i od najmanje hrvatske županije, Međimurske, koja površinom zauzima samo 729 km2. To znači da bi Gospić bio veći od Međimurske županije i kada bismo Međimurju pridodali površine Osijeka i Rijeke. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending