Pratite nas

Zanimljivosti

Za one koji ga budu pušili: POGLEDAJTE KAKO JE TV VODITELJ UPOZORIO BOSANCE U VEZI PRIMJENE ZAKONA O PUŠENJU

Published

on

Za koji dan u Federaciji biH stupa na snagu novi zakon u kojem su određene drastične kazne za pušenje na javnim mjestima ili u lokalima. O tome se dugo vode polemike, ali i priprema javnost. Jer, od 28. maja Zakon stupa na snagu.

Građani Federacije BiH, šeretski najavljuju da će ići da puše i uživaju u Republici Srpskoj, jer tamo ovaj zakon ne važi. Nije to daleko od ostine, naročito tamo gdje je bliozu međuentitetska linija. U Istočnom Sarajevu već se pripremaju da dočekuju veći broj gostiju iz Sarajeva, tako je i u Doboju, Goraždu…

SKoro smo zaboravili da je u Brčko Distiktu još prije tri godine ograničeno pušenje na javnim mjestima. Bilo je to prije tri godine. Tada je voditelj TV Elta nasmijao čitav region kada se u emisiji spetljao saopštavajući vijest o novom Zakonu o zabrani pušenja koji je usvojila Skupština Brčko distrikta.

Naime, on je htio da upozori građane kakva kazna im sljeduje ukoliko ne budu poštovali nove zakonske odredbe na javnim mjestima.

Međutim, umjesto da kaže šta će se desiti sa onima koji zakon budu kršili, on je napravio lapsus zbog kojeg već danima bruje društvene mreže. Za sve one koji ga budu pušili… (Naj portal)

Pogledajze video:

Posted by Martinko Martinovic on Četvrtak, 27. August 2020.

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending