Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ZA POTPUNO ČISTA I ZDRAVA PLUĆA: Ova biljna mješavina uklanja sav katran i toksine iz njih u roku od 72 sata (Recept)

Published

on

Pušači, ako već ne mogu da se odviknu duhana, mogu koriostiti ovaj narodni lijek za čišćženje pluća.

POTREBNI SASTOJCI: 400 grama crvenog luka, 1 litar vode, 400 grama šećera (ako želite zdraviju verziju, koristite med ili javorov sirup), 2 kašike kurkume, korijen đumbira veličine palca

U vodu dodajte šećer, stavite na vatru i ostavite da provri.

Glavice crvenog luka isijecite na četvrtine, korijen đumbira isjeckajte i oba dodajte u šećernu vodu. Kada smjesa ponovo provri, dodajte kurkumu i smanjite vatru na nisku temperaturu.

Pustite da se mješavina kuha dok se količina vode ne smanji za polovinu. Zatim procijedite i sipajte u staklenu posudu. Kada se potpuno ohladi, stavite u frižider.

Uzimajte dvije kašičice eliksira ujutru na prazan stomak i uveče dva sata poslije jela. Bićete veoma zadovoljni njegovim efektom. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

ZA ZDRAVIJE BUBREGE: Svako jutro pijte šoljicu napitka od peršuna RECEPT)

Published

on

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem tijelu. A kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura,

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA JE PERŠUN
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, željeza, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

POTREBNI SASTOJCI: šaka peršunovog lišća i 1 litar vode

Peršun operite pa ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom. Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuhajte još 5 do 10 minuta.

Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procijedite i ostavite u frižider. Šoljicu napitka popijte svako jutro.(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending