Pratite nas

Poznati

Zabrane se nastavljaju: TAKMIČARKA OTPJEVALA SELMINU PJESMU, PRODUKCIJA JE IZBRISALA

Published

on

Da je politika neodvojiva i od kulture, umjetnosti, muzike i zabave, pokazuje i posljednji primjer koji se dogodio u emisiji “Zvezde Granda”.

Naime, takmičarka iz Širokog Brijega Antonija Čerkez otpjevala je pjesmu Selme Bajrami “Kakvo tijelo Selma ima”.
Međutim, taj nastup se mogao vidjeti sinoć kad je emisija i emitirana, ali ne i kada je objavljena na YouTubeu.

“Zašto ste izbacili pjesmu Selme Bajrami?”, “Sram vas bilo zašto ste izrezali nastup Antonije Čerkez gdje pjeva pjesmu od Selme Bajrami? Ponašate se kao djeca” – neki su od komentara gledatelja, a jedan je dodao kako su zbog nedavnih događanja na radio i TV postajama zabranjena emitiranja Selminih pjesama.

Antonija Čerkez: Foto Grand

Antonija Čerkez: Foto Grand

Bosanskohercegovačkoj pjevačici Selmi Bajrami, podsjećamo, zabranjen je ulazak u Srbiju po naređenju bivšeg direktora BIA, Aleksandra Vulina.

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending