Pratite nas

Poznati

Zar i njegova pjesma i svirka da utihnu: U SJEĆANJU NEKA ŽIVE PERA FIS I HARMONIKA

Published

on

Vijest o olasku na cječni počinak i Pere Gudelja rastužila je ljude širom BiH i regije. Žali Peru i malo i veliko. U njegovom rodnom gradu u Vitezu je muk i tišina. On je bio jedan od simbola Viteza. Nikog nije ostavio gladnog i bez posla. Volio je svoj narod, a i njega je narod volio bez obzira na vjeru.

Pero Gudelj je, kažu, više od Viteza volio samo harmoniku i narodnu pjesmu.

Gudelj je preminuo nakon bolesti zbog koje je posljednjih nekoliko mjeseci proveo na liječenju u našoj zemlji, Austriji i Hrvatskoj.Umro je u Zagrebu.

Zaista je ovo bolna vijest. Nema osobe koja nije poštovala i voljela Peru Gudelja. Nema osobe za koju on nije imao vedar osmjeh.
Gudelj je tokom života imao priliku da se upozna i druži sa najuspješnijim ljudima iz svijeta biznisa iz regiona, ali i iz ekonomije, sporta, muzike.

Zadnjih desetak godina nije imao sreće, uglavnom zbog privatnih problema. Sa suprugom s kojom je gradio poslovno carstvo se sporio oko mnogih stvari. Pokušao je izvršiti i samoubis*vo. Nakon uspješnog oporavka uplovio je u novu bračnu luku, ali ni u njoj nije uspio dugo ploviti. Razišao se i sa drugom suprugom. Na Vlašiću je počeo graditi veliki turistički kompleks.

Zadnjih godina kao da je predosjećao kraj pa je u pjesmama samo pjevao o majčici Bosni, sevdahu, harmonici. U jednoj pjesmi je pjevao: “Kad ne bude više mene, sjetite se moga lika, u sjećanju neka žive Pera Fis harmonika”.

Ali, eto smr* je bila brža. Otišao je dobri Pero Gudelj, čovjek koji je čitavog života svojom harmonikom, pjesmom i djelima spajao ljude u regiji, ali i svijetu. Neka mu je laka zemlja bosanska, a molba Bogu da ga nagradi za sve dobro ovozemaljsko što je činio, te da se smiluje i daruje Bosni i Hercegovini i regiji milione ljudi poput Pere Gudelja. (Naj portal)

Nastavi čitati

Poznati

Bolje joj se “kresati”, nego pjevati: GOCI BOŽINOVSKOJ NUDE 5.000 EURA ZA NOĆ UŽIVANJA SA NJOM

Published

on

55 – godišnja Goca Božinovska koja je obznalila da postaje baka, tvrtdi da je i dalje magnet za muški svijet. Pogotovo za mađe.

Govoreći o nepristojnim porukama I ponudama koje dobija na društvenim mrežama, pjevačica se pohvalila da joj se bolje “kresati”, nego pjevati..

“Cijena koja je? Pa je l’može za 5.000? Za intimne odnose mi nude toliko, ne vjerujem da bi me šetao i vodio za taj novac. Tako ima budala svakakvih, u eurima normalno – rekla je Goca za “Kurir”.

Svi su se nakon ovih rečenica začudili i zapitali kako je to moguće, a onda je pjevačica dodala da je uglavnom muvaju mlađi momci. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending