Pratite nas

Zanimljivosti

Zar nisu preslatke: PRIČA O PRIJATELJSTVU MACE I ZEBRE – JARANICAMA IZ PIONIRSKE DOLINE

Published

on

Ljubitelji životinja sigurno znaju šta je prava ljubav, briga i pažnja su krucijalne u takvom odnosu, ali kada dvije neobične životinjice sklope prijatejstvo tek tada nastaje prava priča.

Naime, prijateljstvo počinje u Pionirskoj dolini u Sarajevu, naselju sastavljenom od domova životinja koje dolaze iz cijelog svijeta, a svakog dana u svojih 70-ak godina, ovo rekreativno opuštajuće mjesto priča zanimljive priče i dešavanja o suživotu njenih stanovnika.

Najnovija priča je slatko prijateljstvo između desetogodišnje zebre koja svoje dane provodi u drugovanju sa domaćom mačkom.

Zebra i maca su svaki dan zajedno. Maca je ta koja je odlučila napraviti prvi korak, hrabro se usudila doći u komšiluk zebri, koja je dosta veća i jača od nje. Vrlo često doprati grupu posjetilaca koji dolaze do zebrinog doma, koji se nalaz na lijevoj strani, uzvodno uz Koševski potok.

Prijateljstvo i povjerenje koje imaju, uopće nije upitno, dok je maca opuštenija, zebra je ta koja više šeta u svom domu, ali kada je vrijeme za odmor, desi se preokret, jer se maca penje zebri na leđa, i tada kreće zabava.

Za sada je isgurno da se maca udomaćila i u zebrinoj nastambi. Čak i ručak podjele zajedno, naravno ako nije od sijena kojeg zebra mnogo voli.

Ovaj simpatični duo na posljednjem poštanskom broju u naselju Pionirska dolina i zoo vrt dočekuju i prate goste, malu i veliku raju, i čekaju jesenje i zimske dane. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending