Pratite nas

Zanimljivosti

Zar nisu preslatke: PRIČA O PRIJATELJSTVU MACE I ZEBRE – JARANICAMA IZ PIONIRSKE DOLINE

Published

on

Ljubitelji životinja sigurno znaju šta je prava ljubav, briga i pažnja su krucijalne u takvom odnosu, ali kada dvije neobične životinjice sklope prijatejstvo tek tada nastaje prava priča.

Naime, prijateljstvo počinje u Pionirskoj dolini u Sarajevu, naselju sastavljenom od domova životinja koje dolaze iz cijelog svijeta, a svakog dana u svojih 70-ak godina, ovo rekreativno opuštajuće mjesto priča zanimljive priče i dešavanja o suživotu njenih stanovnika.

Najnovija priča je slatko prijateljstvo između desetogodišnje zebre koja svoje dane provodi u drugovanju sa domaćom mačkom.

Zebra i maca su svaki dan zajedno. Maca je ta koja je odlučila napraviti prvi korak, hrabro se usudila doći u komšiluk zebri, koja je dosta veća i jača od nje. Vrlo često doprati grupu posjetilaca koji dolaze do zebrinog doma, koji se nalaz na lijevoj strani, uzvodno uz Koševski potok.

Prijateljstvo i povjerenje koje imaju, uopće nije upitno, dok je maca opuštenija, zebra je ta koja više šeta u svom domu, ali kada je vrijeme za odmor, desi se preokret, jer se maca penje zebri na leđa, i tada kreće zabava.

Za sada je isgurno da se maca udomaćila i u zebrinoj nastambi. Čak i ručak podjele zajedno, naravno ako nije od sijena kojeg zebra mnogo voli.

Ovaj simpatični duo na posljednjem poštanskom broju u naselju Pionirska dolina i zoo vrt dočekuju i prate goste, malu i veliku raju, i čekaju jesenje i zimske dane. (Naj portal)

Zanimljivosti

Sabrinine muke: IMAM NAJVEĆE GRUDI NA SVIJETU, KAO DA MI NEKO NOŽEM REŽE LEĐA

Published

on

„Imam najveće grudi na svijetu – bol od težine grudi poput noža zabija mi se u leđa”, kaže model s TTT veličinom košarica. Ime joj je Lorena Fabiana Colotta, poznatija je kao Sabrina Sabrok, a često puni naslovnice zbog zaobljene figure i čestih plastičnih operacija.

S 25 godina otišla je pod nož po prvi put i povećala grudi jer su joj dosadila njena „ravna prsa”. Od tad je imala 15 operacija samo na grudima koje su je do danas koštale više od 100 000 američkih dolara, a procjenjuje se da je svaka dojka teška gotovo 7 kilograma.

Sabrina trenutno ima 52 godine i njeni hirurzi su joj savjetovali da ukloni implantate zbog boli u leđima:

„Utječe na moj cjelokupni život, ne mogu ignorirati bol”, rekla je za NeedToKnow.co.uk.

„Osjećam kao da nož reže polako moja leđa, ali odbijam smanjiti moje grudi jer se ne mogu zamisliti bez velikih implantata. Osjećam se loše u vezi njihova uklanjanja i stvarno to ne želim.”

Sabrina živi u Mexico Cityju, a trudi se kako bi utjecala na svoje zdravlje leđa i pritom uspjela zadržati bujno poprsje.

„Radim jednostavne vježbe, ali me još uvijek toliko boli. Ne znam šta će se dogoditi ako ostanem kao sada, ali mislim da će se samo pogoršati. Utječe na moj um jer vjerujem da je moja cijela karijera imala koristi od mojih implantata tako da ih stvarno cijenim” dodaje i tvrdi kako je zadnja opcija da ukloni implantate. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending