Pratite nas

Poznati

Zašto se Zorica posvađala sa kćerkom Zlatom: DOBRO SMO SE SKRPILE, JA SPUŠTAM SUKNJU, A ONA MI JE DIŽE

Published

on

Od kada se pojavila na javnoj sceni, Zorica Brunclik je težila inovacijama i da nosi posebne komade odjeće, a sada se oko odjevnih kombinacija. Imala je i svoga stilistu, sve dok joj najmlađa kćerka iz raka sa Kemišom, nije postala desna ruka.

„Zlata je završila dizajnersku školu, a inače zbog mame je završila i za šminkanje, kako bi me u kompletu dotjerala. Slijedeće godine proslavljam pedeset godina diskografije, Zlata je u velikom problemu kako će da me obuče, ali je rekla: “Mama, ovog puta moram da te poribim”, šta god to značilo – kaže Zorica.

Zorica otkriva da je jednom prilikom imala svađu sa kćerkom Zlatom upravo zbog odjevne kombinacije.

„Nije me kritikovala, ali na jednom snimanju, kad je tek krenula u te vode, svi su bili tu, cijela ekipa fotografa, frizer, stilista, šminker, rasvjeta, svi su bili oko mene. Zlata pored, diže moju suknju na gore, a ja je spuštam, a majicu spušta, a ja je dižem, te me je u jednom trenutku udarila po ruci. Nastajao je tajac.

Ja sam prekinula snimanje, izvela sam je napolje i rekla: “Jel’ ti razumiješ da to ne smiješ da uradiš”, a ona mi je rekla: “Mama, nisi mi ovdje mama, ti si ovdje zvezda i u mojoj funkciji si. Tačka, kraj”. Nakon toga svađa više nije bilo.

Nikada se nismo više raspravljale, jer zna dokle može da ide, vjerujem joj. Ako ona neće da se bruka kada je mama u pitanju. Rekla sam joj: “Evo skini me golu” – iskrena je bila Zorica.
Pjevačica ističe da joj nikada ne fali odjevnih komada u ormaru, već ih uvijek ima u većim količinama.

„U ormanu mi nikada ne fali ništa. Nije kao kod svake žene da fali cipele i ostalo, kod kuće imam trenutno petnaest pari cipela koje nisam obula – kaže Zorica, koja izričito ne voli pitanja o cijenama i troškovima.

„Najviše trošim para na cipele i tašne. Ne bih rekla koja je najskuplja cijena koju sam dala za neke cipele, to mi je baš nepristojno. Previše se zaviruje u etikete, kad se traži koliko nešto košta. Nije mi jasno što to ljude zanima, mi smo pjevači, ali očigledno sam van toka, a ne u toku. Ne mislim da je nepristojno pričati o cijenama, ali mislim da je nepristojno druge ljude pitati. Ima mnogo zanimljivijih tema. – kaže Zorica. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending