Pratite nas

Razglednice

Zavitite u bunker milijardera: KAKO IZGLEDA NAJSIGURNIJE MJESTO ZA ŽIVOT NA SVIJETU? (VIDEO)

Published

on

Indijan Krik ostrvo je bogatih i slavnih koje se prostire na 1,2 kvadratna kilometra u zalivu Biskejn u Majamiju. Zbog visoke zaštite privatnosti i sigurnosti, ali i profila ljudi koji na njemu imaju posjed, ostrvo nazivaju i bunker milijardera (Billionaire Bunker).

Posjede su ovdje kupili finansijski investitori, saudijski šeici, ruski naftni magnati, bivše sportske legende, pjevači i manekenke. Ekskluzivnosti mjesta doprinosi i činjenica kako je na ostrvu dostupan svega 41 posjed.

Spektakularni domovi uključuju teretane, spa-zone, prostrane vinske podrume i druge luksuze modernog svijeta, a prosječna cijena nekretnina na ostrvu kreće se oko 20 miliona dolara. Luksuzne vile okružene su bogatim zelenilom – tu je i veličanstveni golf-teren s 18 rupa, ali i velikim bazenima i privatnim plažama s pogledom na zaliv.

Ostrvo Indijan Krik nazivaju jednim od najbogatijih, najosiguranijih i najprivatnijih komšiluka u Majamiju, ali i svijetu. To ne čudi ako je poznato kako je jedini kopneni ulaz preko mosta strogo čuvan. Uz to, privatne naoružane patrole patroliraju na kopnu i vodi oko ostrva 24 sata dnevno. Ako niste pozvani, nećete moći da dođete do ostrva. (Naj portal)

Razglednice

Znate li koji je površinom najveći grad u Hrvatskoj: VEĆI JE OD PARIZA I BARCELONE, A NIJE ZAGREB

Published

on

Teritorijalno najveći hrvatski grad je Gospić koji se prostire na čak 967 kilometara kvadratnih, dok je glavni grad Hrvatske površine od 641 km kvadratnih.

U površinu Gospića nadodano je čak 50 naselja koja mu pripadaju, kao i prostor između njih, te ovaj faktor čini Gospić najvećim gradom u Hrvatskoj.

Osijek je površine od 169, a Split nešto manje od 80 km2, Pariz 105 km2, Berlin 892 km2, Madrid 604 km2, Amsterdam 219 km2, Barcelona sa 102 km2 broji 1,62 miliona stanovnika, a Gospić nešto manje od 13.000, piše portal Direktno.

Ovaj lički grad veći je i od najmanje hrvatske županije, Međimurske, koja površinom zauzima samo 729 km2. To znači da bi Gospić bio veći od Međimurske županije i kada bismo Međimurju pridodali površine Osijeka i Rijeke. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending