Pratite nas

Kućni ljubimci

Zbog neobičnog sjedenja postao je atrakcija: OVO JE MAČAK DUJO SA KORČULE

Published

on

Mačak Duje je prije četiri godine stigao na Korčulu, odnosno u kamp Mindel u Veloj Luci. Postao je atrakcija zato što neobično sjedi i izgleda kao da stalno razmišlja o životnim problemima.

“Duje zapravo nije otočanin. Na Korčulu ga je donijela sestra iz Kaštela jer ga je neko bacio u vrt. Bio je malo neobičan s onom svojom njuškom, ali mislili smo da samo ima zečiju usnu. Kako je rastao, počeli smo primjećivati da ima malene uši, kriv nos, razroke oči i zdepasto tijelo”, kazala je za 24 sata hr.njegova vlasnica Ana Marija Maričić.

Ubrzo su shvatili da Duje ima posebnu naviku.

“Onda je počeo sjediti. Stalno to radi. Normalno hoda, radi šta već ima raditi i u jednom trenutku sjedne. Ostane tako po petnaestak minuta, gledajući u jednu tačku”, dodala je.

Obožavaju ga svi turisti koji stignu u kamp. Slaže se s djecom i drugim mačkama.

“Prošlo ljeto se jedan turist preplašio i rekao da zovemo veterinara jer je jednoj mački slomljena kičma. Istrčala sam s recepcije, a ono Duje sjedi u hladu kao da su mu sve lađe potonule”, ispričala je.

Jedini problem je taj što ne može hvatati ptice i miševe jer glasno diše. Ipak, Ana Marija kaže da on jede bolje od ljudi.

“Osim svoje hrane, redovno se potajno zavuče u kuću, popne na šporet i otvori poklopac lonca. Naučio je to raditi njuškom. Ako ne uspije, sruši lonac na pod. Ma ne ljutimo se, ko se može ljutiti na njega”, rekla je.

Raspitala se o Dujinom zdravstvenom stanju i vjerovatno je riječ o benignom hromosomskom poremećaju. (Naj portal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending