Pratite nas

Naj recepti

Zdrava poslatica: SIROVI KOLAČ OD BADEMA I JAGODA (Recept)

Published

on

Bez pečenja ili kuhanja, spreman za 15 minuta! Oni koji paze na zdravlje, rado će se zasladiti ovim sirovim kolačem

POTREBNI SASTOJCI; 1 šolja (250 ml) bademovog brašna, pola šolje kokosovog proteina, 3 kašike meda, 1 kašika kokosovog ulja, 10 hurmi, voda, 150 gr jagoda. sok od pola limuna, 1/3 šolje oraha, 1/3 šolje kokosovog brašna, 1 kašika kokosovog ulja, kašika limunovog soka

Napravite donju koru. Stavite u bleneder bademovo brašno, kokosov protein, med, kokosovo ulje. Izblendujte i utisnite u pleh. Stavite u frižider.

Za fil, u blender stavite jagode ili maline, hurme koje su predhodno potopljene u vodi 10-15 minuta, sok od pola limuna. Izblendujte, i stavite preko donje kore. Mrvičastu smjesu koja će ići preko, napravite tako što ćete izblendirati kokosov protein, orahe i kašiku limunovog soka. Pospite preko fila, stavite u zamrzivac na dva sata da se stegne. (Naj portal/ Foto: IGY THE COOK)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusan kolač: MEDENO SRCE (RECEPT)

Naj recepti

Recept koji će vas oduševiti: USOLJENE SARDINE SA ROŠTILJA

Published

on

Iskoristite najbolje što ljeto pruža i bacite nešto na vatru! Recepte predlaže gril-majstor Brajan Džordž, nekadašnji predsjednik britanskog Nacionalnog saveza za roštilj.

POTREBNI SASTOJCI: 12 sardina, 250 g krupne morske soli, 25 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sok od 2 limete, morska so i šareni biber u zrnu, po ukusu

Velike sardine operite i očistite. Ako volite, utrobu možete da zadržite, na taj način dobićete na ukusu. Izdašno pospite pakovanjem morske soli veće parče folije na koje ćete poredati sardine. Pospite ih sa još soli, prekrijte folijom i odložite u frižider da odstoje najmanje jedan sat.

Kada pripremite roštilj, izvadite ribe iz frižidera, uklonite veći dio soli i postavite ih na gril-pleh. Pomiješajte ulje i sok od polovine limete, pa dobijenom smjesom u potpunosti premažite sardine. Grilujte ih na jačoj vatri, 4 do 5 minuta sa obje strane, povremeno ih prelivajući.

Sardine poslužite sa preostalom mješavinom ulja i soka od limete. Začinite morskom solju i šarenim biberom. (Naj portal/ Foto: Shutterstock)

PROČITAJTE I OVO:

Ukusno, a odlično za ljetne dane: PUNJENI KRASTAVCI SA SIROM, PRŠUTOM I LUKOM (RECEPT) 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending