Pratite nas

Poznati

Znate li kako je nastala pjesma “Od izvora dva putića”: PETAR TANASIJEVIĆ GLEDAO ŠURU U LJUBAVNOJ AKCIJI I DOŠLA MU INSPIRACIJA

Published

on

Pjesma “Od izvora dva putića” proslavila je Lepu Lukić. Njen autor je Petar Tanasijević, koji je prvi veiki uspjeh napravio sa legendarnom Silvanom Armenulić u duet pjesmi “Znaš li dušo”. On je, zapravo, “Dva putića” bio pripremio za Silvanu, ali ona je to odbila, smatrala je seljačkom pjesmom.

“Moje pjesme su slika patrijarhalnog života i ljepote naših sela, rijeka i običaja. Pisao sam i komponovao ono što sam volio i doživio, a izgleda da sam nekako sudbinski volio bunare i izvore. Obilazio sam ih kao dijete u mojoj Smederevskoj Palanci, a kad sam se oženio mamili su me izvori u tazbini na Kordunu.

“I tako, napajajući svoju dušu ljepotama Korduna, ugledam šuraka u ljubavnoj akciji. Posmatrao sam dva prepletena tijela i taj poljubac na rastanku koji je trajao duže od ljubvnog čina. Izvor osta, ona ode jednim a on ode drugim putićem – ispričao je Petar Tanasijević o nastanku pjesme koja je proslavila Lepu Lukić. (Naj portal)

Poznati

Mačko, dao bih ti 20: SELMA MU SE ZAHVALILA I OTKRILA DA IMA DUPLO VIŠE

Published

on

Selma Bajrami svoje pratioce vrlo često iznenadi zanimljivim pozama i fotografijama. Očito, njen adut su vitko tijelo i plastične operacije.

Izgleda da joj prija novo zaljubljivanje, ko zna koje po redu. Selma otkada ima novog momka. Njene slike na Instagramu su pravi hit, a jedan pratilac joj je poručio:

“Pa, Selma bona ti si mačka boli glava u tim godinama, dao bih ti 20.

Pjevačica mu je odgovorila:

“Hvala ti na ponudi, imam ja duplo više!”

Vjerovatno je mislila na godine, a nikako na nešto drugo. Ali, ko će ga znati. To znaju samo Selma I njen novi partner Denis Kurdalij. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending