Pratite nas

Poznati

Zorica Brunclik u suzama: ZBOG ZVONKA BOGDANA SAM PREŠLA 200 KILOMETARA

Published

on

Pjevačica Zorica Brunclik radi punom parom, a kako je sada otkrila sinoć je riješila da se provede za svoju dušu. Naime, ona je u društvu svog Kemiša otišla na nastup Zvonka Bogdana zbog čega je veoma sretna.

„Malo smo umorni jer smo čitavu nedjelju radili, a onda smo sinoć išli da se provedemo za svoju dušu. Prvi put sam prešla 200 kilometara da slušam nekoga, a to je Zvonko Bogdan, mi smo se proveli fantastično i neka ga Bog poživi još 100 godina- kaže pjevačica, te otriva jedan zanimljiv detalj:

„On se sjetio kako sam ja njega mijenjala prije 50 godina u jednom hotelu mjesec dana, nikad se do sada nismo sreli. Ja sam se rasplakala… Prvi put smo se vidjeli. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending