Pratite nas

Poznati

Kemo Hasić “ubo” hit: “CARICU” MU POKLONIO BURAZER

Published

on

Sarajevski Šaban, pjevač izvanrednih glasovnih mogućnosti, Kemal Hasić pripremio je prijatno iznenađenje ljubiteljima narodne muzike. Objavio je singl “Carica” za “Hayat produkciju”.
Kemal Hasić, izvođač neprikosnovenog vokala, predstavio je novi singl „Carica“. Nova numera izlazi u sklopu projekta „Zajedno“ koji je pokrenula Hayat Produkcija.

Ova pjesma govori o velikoj ljubavi. Govori o ljepoti jedne žene kojoj se niko ne može oduprijeti. Tu se isprepliću tiha nježnost, žudnja, želja, uzbuđenje i strast. Bogatstvo tonaliteta i melodičan zvuk nove Hasićeve pjesme svrstat će ga u sami vrh muzičkih top lista. On jasno i živahno prikazuje cjelokupnu ljubavnu priču i svoju „Caricu“.

Za novi Hasićev hit muziku je stvarao njegov brat, Mahir Hasić, dok su za aranžman i ovaj put bili zaduženi Arel Češljar i Meho Radoović.

“Saradnja sa ovom ekipom uvijek iznjedri dobre hitove. Nakon pozitivnih rekacija na „Kuću malu“, spremni smo za „Caricu“ – izjavio je Kemal Hasić, koji je već počeo uživo promovisati svoj novi hit. (Naj portal)

EKSKLUZIVNA PROMOCIJA: Kemal Hasić “Carica” (VIDEO)

pročitajte i ovo:

Pjesma i motika: KEMO S PJESMOM, ALI U RUKAVICAMA, POSIJAO PAPRIKE, PARADAJZ, KROMPIR, LUK….

Poznati

Svi su umirali od raka prostate: OTIŠAO JE I NOVICA ZDRAVKOVIĆ, OSTALE SU PJESME

Published

on

Narodna muzika ostala je bez još jednog velikana. Umro je Novica Zdravković, brat legendarnog Tome Zdravkovića. I on je izgubio bitku sa rakom prostate, s kojom se borio 20 godina.
Novica je prije tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima, kako je tada govorio, beskrajno vjerovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružila i supruga Jelena.

U jednoj od potresnoj ispovijesti koju je dao prošle godine za Pink.rs pjevač je do detalja otkrio kako izgleda teška bitka sa jednim od pet najčešćih malignih tumora u Evropi.

Zanimljivo je da je i njegov brata Toma Zdravković poslije 18 godina borbe sa kancerom prostate, preminuo je 30. septembra 1991. godine, a kako je Novica isticao, i njihova sestra je preminula od ove opake bolesti.

“Ja vučem ovo već godinama, već sam navikao na to. Rak je u pitanju, genetski nam je to… Brat i sestra su mi od toga umrli. Ja odlično psihički podnosim bolest, ne obraćam pažnju na to, i to je najbitnije. Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan, jer to čovjeka ubija. Sve je u božijim rukama i u rukama doktora… Ne znam da li jeste ili nije izliječivo, trudim se da ni ne mislim o tome. Ja sam skoro 18 godina proveo pored brata Tome koji se borio sa istom bolešću. Ja nemam tih psihičkih problema, važno je biti disciplinovan, kontrolisati se redovno, a ostalo je božija volja. Niko ne treba da se boji toga… Kad se uplašiš, onda se stvarno razboliš – govorio je pjevač drhtavim glasom.

Od 2002. godine ja muku mučio sa opakom bolesti.

“Iako je to sad maligno, mene to ništa ne plaši. Mene to ne opterećuje, svejedno mi je da li je benigno ili maligno. Moje je da ja na vrijeme odem na kontrolu, e sad kako se on širi i da li se širi, da li ostaje… Ja sam imao mnogo prijatelja koji su bili otpisani, ali su ozdravili i umrli prirodnom smrću. Imam i ja prijatelje koji su otišli za godinu i po dana i za šest mjeseci. Sve je stvar mozga kad je takva bolest u pitanju – govorio je Novica.

Novica je rođenu Leskovcu 1947. godine. Bio je najmlađe od petoro djece u porodici Zdravković. Živio je u Beogradu. Iako se i sam bavio muzikom, u javnosti je poznatiji kao brat legendarnog pjevača Tome Zdravkovića. Tvrdio je da je za njega napisao veliki hit „Umoran sam od života“.

Objavio je nekoliko albuma, a 21. decembra 2005. godine na Beogradskom sajmu je održao najveći koncert u svojoj karijeri. Pomagao je jednom studentu režije da snimi film o Tomi Zdravkoviću u kome su se pojavili i njegovi prijatelji: Dragan Nikolić, Bora Todorović, Ružica Sokić, Šaban Šaulić, i drugi. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

29 GODINA OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA, BOEMA I LEGENDE: Da nam je stari živ

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending