Pratite nas

Zanimljivosti

Isprobajte ovaj trik: KAKO DA VAŠA OGLEDALA BUDU SJAJNA I BLISTAVA?

Published

on

Obožavamo ogledala u svim njihovim ulogama. Kao dekorativni predmet, kao pomoć u vizuelnom povećanju prostora, kao predmet bez kojeg ne možemo kada se spremamo za izlazak.

I zato vam u nastavku donosimo jedan od načina s kojima ćete postići bolje rezultate nego s bilo kojim kupovnim sredstvom za čišćenje.

Sve što vam je potrebno su slijedeći sastojci: 2 krpe od mikrovlakana, posuda, spužva, sirće ili iscjeđeni limun, voda

Analizirajte prljavštinu na ogledalu
Postoje razni nivoi prljavštine, naprimjer ogledala u kupatilu će ponekad po sebi imati sasušeni kamenac, dok će ogledalo u sobi koje koristite za spremanje po sebi možda imati sasušenu kozmetiku.

Odabrite sredstva za čišćenje
Spužva i topla voda bit će vam potrebne prilikom skidanja tvrdokornih mrlja. Dodatno, na takvu mrlju možete staviti i pjenu za brijanje, kako bi brže omekšala.

Očistite ogledalo tako da se sjaji
Ako ste zaključili da vaše ogledalo nije previše prljavo, možete ga prebrisati krpom s mikrovlaknima umočenom u mješavinu sirćeta i tople vode, i to jednakim kružnim pokretima. S drugom krpom osušite ogledalo i sklonite eventualne tragove.

Dodatni savjet za čišćenje ogledala u kupatilu
Ogledalo u kupatilu ćete temeljito i lako očistiti ako na njega nanesete pjenu za brijanje u tankom sloju, upravo prije nego što se idete kupati. Nakon kupanja vaše će ogledalo biti zamagljeno. Tada ga samo prebrišite krpom od mikrovlakana, i imate čisto i sjajno ogledalo. (Naj portal)

Zanimljivosti

Penzioner mangup: 34 GODINE LAGAO DA JE SLIJEP I PRIMAO INVALIDSKU PENZIJU

Published

on

Muškarac iz okoline Torina, koji ima 84 godine, uhvaćen je u neviđenoj prevari kad je policija otkrila da se sam kreće ulicom bez pomagala za slijepe i da čita pogrebne plakate, ali i podiže novac sa bankomata.

Istraga je počela prije nekoliko mjeseci nakon prijave o lažnoj slijepoj osobi. Policija je počela da ga prati što je na kraju dovelo do toga da ga nedavno prijavi pravosudnim organima zbog krivičnog djela teška prevara protiv države.

Lokalni sud naložio je preventivnu zapljenu 90.000 eura koje je imao na bankovnom računu i stana u Pijemontu. Ako bude proglašen krivim, moraće da vrati sav novac koji je primio tokom 34 godine navodnog invaliditeta.

Na sudu su završila i dva ljekara koji su 2020. godine konstatovali pogoršanje njegovog stanja u pravcu potpunog sljepila. Penzioner je već primao novčanu naknadu jer je bio teško slabovid, a onda je prije četiri godine pregledom utvrđeno da je potpuno slijep.

Isti grad u Torinu bio je poprište sličnog incidenta koji se dogodio prije nekoliko godina kad je drugi penzioner, koji je izgledao potpuno slijep, išao sam u prodavnicu i radio u povrtnjaku gdje je čak vozio i mali kombi. Policija ga je takođe pratila i otkrila da zastaje da čita pogrebne plakate na ulici. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending