Pratite nas

Poznati

Nepoznati detalji: KAKO JE OLIVER DRAGOJEVIĆ DVA PUTA ZAVRŠIO U ZATVORU?

Published

on

Legendarni splitski velikan Oliver Dragojević, pjevač s predivnim glasom i istim takvim pjesmama, koji je umro 29. jula 2018. godine, poznat je i po nekonvencionalnom stilu života u kojem ima mjesta za kafane, piće, ribarenje i druženje. Malo je poznato da je za života dva puta završavao iza rešetaka:

“Pjevao sam dosta u inostranstvu. Švedska, Francuska, Njemačka, Meksiko, Amerika, Kanada… Bio sam pravi plaćenik: pjevao sam u barovima od osam uveče do četiri ujutro.

Čuo sam da si upoznao i tamošnje zatvore. Ima li sitine u tome? – upitao ga je jednom prilikom Minimaks, a legendarni Oliver je odgovorio:

” Dva puta sam bio u zatvoru. Ni kriv, ni dužan. U stvari, jednom sam bio kriv. Vozio sam 60 km/h brže od dozvoljenog. Bilo je to u Švedskoj. Zbog toga su me smjestili iza rešetaka – otkrio je Oliver Dragojević. (Naj portal)

Poznati

Prošlu godinu pauzirao iz opravdanih razloga: ČOVJEK OD MERAKA RASTURIO NOVOM PJESMOM

Published

on

Još uvijek nadam se i nikom nedam da mi uzme to, jednom će doći suđena meni da od kuće napravi mi dom – u prvoj strofi pjeva Kemal Hasić u njegovoj novoj pjesmi, koja već na prvo slušanje sluti da će biti ovogodišnji hit.

U Hasićevom provjerenom stilu, na koji nas navikao decenijama unazad, pjesma budi poriv za dobar provod i provjerenu atmosferu koja karakteriše ovog pjevača kojeg s pravom nazivaju ‘čovjek od meraka’.

Pjesma ‘Nema dana moja draga’ nastala je u saradnji sa Elvisom Bećarom, autorom muzike i aranžmana.

Foto: Hayat

– Ovo je Elvisovo prvo muzičko ostvarenje i jako sam sretan što je baš mene odabrao da otpjevam ovu pjesmu. Volio bih da ova pjesma naiđe na pozitivne kritike, koliko zbog mene, još mnogo više zbog Elvisa. On je idejni tvorac i krivac za sve u ovoj pjesmi – kazao je Hasić.

Tekst pjesme govori o neostvarenoj ljubavi i nadi koja blijedi, želji jednog muškarca da i u javi i u snovima vidi svoju dragu i uz nju ostvari dom. Napisao ga je književnik Nijaz Turković.

2023. Hasić nije snimao iz opravdanih razloga, no obećao je sebi i već počeo sa realizacijom da će 2024. biti izuzetno plodonosna, jer osim pjesme ‘Nema dana moja draga’ uskoro će publici pokloniti još jednu fantastičnu pjesmu autora Dilvada Felića Dade, koja govori o Sarajevu i nosi posebne emocije.

– Bit ću vrijedan ove godine, imam dosta toga ponuditi čak i kao autor – dodao je Hasić koji osim snimanja bilježi i veliki interes za nastupima, kako u BiH, tako i regionu i svijetu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending